Porównaj sposoby przedstawienia dworków ziemiańskich w „Granicy” Zofii Nałkowskiej i „Ferdydurke” Witolda Gombrowicza


Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko *.*

cupcake
Oto propozycje na zdrowe, p...
<3 <3
Waniliowa panna cotta
kładn...
nutellowe babeczki
truskawki w czekoladzie
zapiekane jabłka
Składniki (na 34 ciastka):
...
...
Truskaweczki ...
mniam!
Koktajle ;D
MMMM ;)
Przepisy na DIPY:
Dip ogórk...
Masło orzechowe

Składniki ...
KAWA PIERNIKOWA
(na 2 porcj...
...
...
Aż szkoda zjeść :3
VanillaMonster

VanillaMonster od BlackAve

Dodane 6.11 o 12:09
Obserwuj
Przepisy na DIPY:
Dip ogórkowy

Składniki:

szklanka jogurtu naturalnego,
2 łyżki Ramy Creme Bonjour z ogórkiem,
3 ogórki kiszone,
koperek,
sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki mieszamy. Ogórki kroimy na drobne kawałeczki i dodajemy do dipu. Można też dla ozdoby ułożyć na wierzchu kawałki ogórka. 

Meksykański Sos Guacamole

Składniki:

2 dojrzałe awokado,
2 ząbki czosnku,
1 cytryna,
1 biała cebula,
1 pomidor,
papryczka chili,
tabasco
kolendra.

Sposób przygotowania:

Łyżeczką wydrążamy miąższ z awokado i skrapiamy go sokiem z cytryny. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, pomidora i papryczkę, zgnieciony czosnek, posiekaną kolendrę. Przyprawiamy do smaku.

Dip pomarańczowo - pieprzowy

1/2 czerwonej cebuli,
1 pomarańcza,
150 g jogurtu naturalnego,
50 g sosu do sałatek,
sól,
1 łyżeczka pieprzu.

Sposób przygotowania:

Cebulę drobno siekamy. Płuczemy pomarańczę gorącą wodą, wycieramy ją do sucha i zcieramy skórkę z połowy owoca na tarce o drobych oczkach. Z pomarańczy wyciskamy sok. Mieszamy go ze skórką, cebulą, jogurtem i sosem. Przyprawiamy piperzem i ewenetualnie solą.

Dip pomidorowo - miętowy

Składniki: 

1 pomidor,
szklanka jogurtu naturalnego,
1/2 łyżeczki koncentratu lub ketchupu,
1 łyżeczka pieprzu grubo zmielonego,
3 łyżeczki posiekanej, świeżej mięty,
1 ząbek czosnku.

Sposób przygotowania:

Do jogurtu dodajemy drobno pokrojonego pomidora, koncentrat, p...

Przepisy na DIPY:

Dip ogórkowy

Składniki:

szklanka jogurtu naturalnego,
2 łyżki Ramy Creme Bonjour z ogórkiem,
3 ogórki kiszone,
koperek,
sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki mieszamy. Ogórki kroimy na drobne kawałeczki i dodajemy do dipu. Można też dla ozdoby ułożyć na wierzchu kawałki ogórka.

Meksykański Sos Guacamole

Składniki:

2 dojrzałe awokado,
2 ząbki czosnku,
1 cytryna,
1 biała cebula,
1 pomidor,
papryczka chili,
tabasco
kolendra.

Sposób przygotowania:

Łyżeczką wydrążamy miąższ z awokado i skrapiamy go sokiem z cytryny. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, pomidora i papryczkę, zgnieciony czosnek, posiekaną kolendrę. Przyprawiamy do smaku.

Dip pomarańczowo - pieprzowy

1/2 czerwonej cebuli,
1 pomarańcza,
150 g jogurtu naturalnego,
50 g sosu do sałatek,
sól,
1 łyżeczka pieprzu.

Sposób przygotowania:

Cebulę drobno siekamy. Płuczemy pomarańczę gorącą wodą, wycieramy ją do sucha i zcieramy skórkę z połowy owoca na tarce o drobych oczkach. Z pomarańczy wyciskamy sok. Mieszamy go ze skórką, cebulą, jogurtem i sosem. Przyprawiamy piperzem i ewenetualnie solą.

Dip pomidorowo - miętowy

Składniki:

1 pomidor,
szklanka jogurtu naturalnego,
1/2 łyżeczki koncentratu lub ketchupu,
1 łyżeczka pieprzu grubo zmielonego,
3 łyżeczki posiekanej, świeżej mięty,
1 ząbek czosnku.

Sposób przygotowania:

Do jogurtu dodajemy drobno pokrojonego pomidora, koncentrat, p...

Zgłoś naruszenie

anusiek20

Mmm... ^^ <3

 |  6.11 o 13:38  

VanillaMonster

Do pieczonej bagietki idealne ;D

 |  6.11 o 12:09  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: