Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Sernik z jagodami i białą c...
FIT Słodkości – TOP 12 Pysz...
FIT Słodkości – TOP 12 Pysz...
Bułeczki z Cynamonem: TOP 1...
Domowe Ciasto: TOP 15 Pyszn...
Hiszpański pikantny sos Rom...
...
*.*
TOP 10 Pysznych Przepisów n...
Ciasto Kokosowa Pokusa z Je...
naleśniki z bananem i czeko...
Babeczki z mleczną kruszonką
Omlet idealny! Przepis na n...
Filety z kurczaka a’la pizza
Shot Oreo – przepis Składni...
Fit Kolacja: TOP 12 Przepis...
Zapiekane naleśniki z kurcz...
Puchaty omlet serowo-warzywny
Kocham śniadania na słodko....
Panini ze szparagami, wędzo...
Puszysty FIT sernik na zimn...
5 pomysłów na owsiankę (kli...
Przekąski na Domówkę – TOP ...
Pomysł na obiad
Banoffee pie - ciasto banan...
....

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

Tort z kremem orzechowym Knedle ze śliwkami. ze serem
     Twaróg rozgni... MAKARON Z KURCZAKIEM, PIECZ... Brzoskwiniowe


Składniki
1... Kruszonka i ciasto ucierane... Tajskie curry z ciecierzycą... SERNIK STRACCIATELLA Z BORÓ... SERNIK STRACCIATELLA Z BORÓ...
rose386

rose386 od jagna_

Dodane 22.09 o 10:35 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

Przepyszne babeczki tiramisu :) SKŁADNIKI 12 SZTUK

3 jajka 1/2 szklanki cukru (100 g) 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1/2 szklanki mąki pszennej (75 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao NASĄCZENIE: 1/3 szklanki mocnej kawy 1/3 szklanki LIKIERU KAWOWEGO lub amaretto (dałam trochę kawowego i trochę amaretto) KREM MASCARPONE: 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 250 g mascarpone oraz: gorzkie kakao PRZYGOTOWANIE Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. Piekarnik nagrzać do 170 stopni C. Białka ubijać przez około 2 minuty aż się dobrze spienią. Dodawać po łyżce cukier cały czas miksując. Ubijać jeszcze przez kilka minut aż będą sztywne i błyszczące. Wciąż ubijając dodawać stopniowo żółtka. Dodać ekstrakt z wanilii jeśli używamy oraz przesiane mąki pszenną i ziemniaczana (najlepiej przesiać je bezpośrednio do masy), zmiksować krótko na małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników na jednolitą masę bez grudek mąki. Połowę masy wyłożyć do papilotek zapełniając je do połowy, posypać kakao przez sitko i wyłożyć resztę masy. Wstawić do piekarnika i piec przez około 15 minut lub do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Po ostudzeniu nasączyć kawą z likierem, pokryć kremem. KREM MASCARPONE: W małym garnku zagotować 1 szklankę wody, odstawić z ognia. Na garnku z parującą wrzącą wodą zawiesić miskę z żółtkami (tak aby dno miski nie dotykało do wody). Do żółtek dodać cukier puder i ubijać mikserem przez około 5 minut aż masa się ociepli i stanie się jasna oraz puszysta. Wówczas zdjąć miskę z pary, odstawić na blat i ubijać masę jeszcze przez około 2 minuty. W drugiej misce rozmiksować serek mascarpone (10 sekund). Dodać ubite żółtka i zmiksować krótko na małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników w jednolitą masę. Krem wyłożyć na babeczki i wstawić do lodówki. Po zastygnięciu (1-4 godziny) można posypać kakao i podawać.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY