Przepyszne JEŻYKI!
Ciasto:
250g mąki
150g masła
60g cukru pudru
4 żółtka
szczypta soli
Polewa:
kakao, 1/4 kostki masła, cukier
Dodatki: orzechy mielone
Składniki na ciasto wymieszac mikserem aż powstaną okruszki, dalej łyżką zetrzeć do jednolitej masy. uformować kulki, spłaszczyć i uformować pyszczek. Piec 20-22minuty w temp. 180stopni.
Składniki na polewę rozpuścić w garnuszku. Zanurzać do połowy jeżyki w ciepłej polewie a potem w mielonych orzechach. wykałaczką zrobić oczka i nosek.
SMACZNEGO!
Użytkownicy także przypinają:
3
1
1
Ciasto Princeska kokosowa
kawowa Chyba czas najwyższy ,,przerzucić się'' z ulubionego ciasta raffaello na krakersach na...
2
1
0
Jak zrobić lody
krn78 Pomijając ilości i, ewentualnie, proporcje, nie znam przepisu na smaczniejsze lody.
Karolka120105
słodkie te małe jeżyki o.o
Ultrafashionable
ale słodkie :D fajny pomysł