Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

...
Zapiekana owsianka
Przepyszny deser dla wielbi...
Banoffee
Faszerowana pierś INACZEJ.....
Już wiem co zrobić gdy zost...
przekaska imprezowa
....
Kurczak z mozzarellą po mojemu
zapiekanka z cukinią
Pieczone pierogi ze szpinakiem
Krokiety ziemniaczane z bro...
Placki ryżowe

    2 szklan...
Składniki:

500 g piersi z ...
Rewelacyjne ciasto lub tort...
SKŁADNIKI na 4 porcje:
1 sa...
Pyszny zdrowy OBIAD!!! Bądź...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
Tarta szpinakowa na pieczon...
PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE ...
Pierś z warzywami i serem w...

Więcej zszywek ze źródła

dietetykadlalaika.blog.pl

Zaczynamy wyjaśniając pojęc... Tak jak wspomniałam w poprz... Mleko krowie budzi z pewnoś... Za parę dni będzie już osta... Od dłuższego czasu przygoto... Przepyszny deser dla wielbi... Zapraszam do odwiedzenia mo...

Przepyszny deser dla wielbicieli kokosu :).

Od dłuższego czasu przynajmniej raz w tygodniu przyrządzam dla swoich domowników wegańskie domowe Rafaello :). Jest rewelacyjną przekąską zarówno dla dzieci na szkolne, drugie śniadanie, jak i alternatywą dla ciasta do kawy…

Zapewniam też, że zrobi furorę na świątecznym stole pośród pierniczków i makowców :)



JAGLANE RAFAELLO

Składniki:

(ok. 20-24 sztuki)

100 g kaszy jaglanej

250 ml mleka kokosowego/ mleka krowiego

1 łyżka miodu/ksylitolu

20 całych migdałów

wiórki kokosowe ok 120 g

opcjonalnie laska wanilii

Przygotowanie:

1.Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na 20 minut, a następnie obrać ze skórki.

2.Kaszę płuczemy pod zimną i wrzącą wodą, a następnie przesypujemy do garnka. Zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu, dodajemy miód/ksylitol oraz rozkrojoną wzdłuż laskę wanilii. Gotujemy pod przykryciem, aż do wchłonięcia przez kaszę całego mleka.

3.W międzyczasie podprażamy na patelni wiórki kokosowe ok (80 g), do momentu zmienienia koloru na jasno pomarańczowy.

4.Zestawiamy z ognia kaszę, wyjmujemy wanilię, wyskrobujemy ze środka ziarenka, dodajemy wcześniej przygotowane wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.

5.Z kaszy formujemy zwilżonymi dłońmi kulki wielkości orzecha włoskiego. Do środka wkładamy po jednym migdale i obtaczamy w wiórkach kokosowych (40 g).

6.Kulki schładzamy w lodówce 2-3 godzin, zapewniam, że podczas schładzania, będą niepostrzeżenie znikać :).

Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
vegan Kuchnia
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: