Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...
kawka1

kawka1

Dodane 24.07 o 2:11
Obserwuj
Przezroczysty deser arbuzowy

galaretka
1 sztuka 
arbuz żółty250 gramów 
arbuz250 gramów
maliny100 gramów
 mięta liście4 gałązki borówki10 sztuk
 śmietanka 36%125 mililitrów

Z galaretki odkładam jedną łyżeczkę proszku. Pozostałą wsypuję do 350 ml gorącej wody i rozpuszczam oraz studzę. Pudełeczko plastikowe (wielkość od borówek) wykładam całe folią spożywczą. Wlewam 1/3 galaretki. Z arbuza wycinam specjalnym nożykiem kulki. Na dno wykładam kilka listków mięty, dodaję żółte kulki arbuza i wstawia do lodówki aż stężeje. Na tą warstwę wykładam kulki czerwonego arbuza, dodaję pestki które są zdrowe i jadalne i zalewam 1/3 galaretki. Wstawiam do lodówki do stężenia. Do pozostałej galaretki dodaję mus z blendowanego arbuza żółtego i wylewam na deser. Wstawiam do lodówki na noc.
Siedem malin przekładam na sitko i przecieram, przelewam śmietanką, powstanie malinowa śmietana. Ubijam na sztywno. Łyżeczkę galaretki którą odłożyliśmy rozpuszczam w łyżce gorącej wody, jak przestygnie lekko dodaję śmietany odrobinę i dolewam do reszty śmietany. Wstawiam do lodówki do stężenia. Deser dekoruję śmietaną, malinami, z pozostałych owoców robię szaszłyki.

Przezroczysty deser arbuzowy


galaretka
1 sztuka
arbuz żółty250 gramów
arbuz250 gramów
maliny100 gramów
mięta liście4 gałązki borówki10 sztuk
śmietanka 36%125 mililitrów

Z galaretki odkładam jedną łyżeczkę proszku. Pozostałą wsypuję do 350 ml gorącej wody i rozpuszczam oraz studzę. Pudełeczko plastikowe (wielkość od borówek) wykładam całe folią spożywczą. Wlewam 1/3 galaretki. Z arbuza wycinam specjalnym nożykiem kulki. Na dno wykładam kilka listków mięty, dodaję żółte kulki arbuza i wstawia do lodówki aż stężeje. Na tą warstwę wykładam kulki czerwonego arbuza, dodaję pestki które są zdrowe i jadalne i zalewam 1/3 galaretki. Wstawiam do lodówki do stężenia. Do pozostałej galaretki dodaję mus z blendowanego arbuza żółtego i wylewam na deser. Wstawiam do lodówki na noc.
Siedem malin przekładam na sitko i przecieram, przelewam śmietanką, powstanie malinowa śmietana. Ubijam na sztywno. Łyżeczkę galaretki którą odłożyliśmy rozpuszczam w łyżce gorącej wody, jak przestygnie lekko dodaję śmietany odrobinę i dolewam do reszty śmietany. Wstawiam do lodówki do stężenia. Deser dekoruję śmietaną, malinami, z pozostałych owoców robię szaszłyki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY