Więcej zszywek z tablicy

Drugie śniadanie/po...

sałatka ze szpinaku z trusk...
Sałatka z kaszą jaglaną - s...
Kuskus z groszkiem i fasolą...
Kasza jaglana z warzywami z...
Składniki
•	spora garść mix...
Sałatka z piersią kurczaka ...
Sałatka :D
*mix sałat z ruk...
Sałatka z mango i kurczakie...
przygotowania sałatki potrz...

Więcej zszywek ze źródła

abcdietaodkuchni.blogspot.com

Dietetyczna szarlotka :D Pr... deser - karmelizowana gruszka burgery z łososia w bułeczk... dietetyczny sernik z truska... kanapki Dietetyczne drożdżówki z ma... Jedno z moich ulubionych ci... dietetyczne ciasto marchewk... abcdietaodkuchni. blogspot....

przygotowania sałatki potrzebujesz:


1 czerwonego grejpfruta
1 dużej pomarańczy
250g liści szpinaku
300g melona (ok. 1/2 sztuki)
2 cebulek dymek
kilka plasterków szynki parmeńskiej (czyli Prosciutto)

Do przygotowania sosu potrzebujesz:

1 łyżki octu balsamicznego
1 łyżki oliwy extra virgin
1 łyżki jogurtu greckiego (najlepiej light)
łyżeczki miodu
soli niskosodowej/pieprzu

Przygotowujemy sos: do miseczki wlewamy ocet, oliwę, miód oraz jogurt i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy.
2. Myjemy owoce. Melona obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Grejpfruta obieramy nad miską, żeby zachować sok. Usuwamy białe włókna, dzielimy na cząstki i usuwamy błony. Podobnie postępujemy z pomarańczą (przed jej obraniem możemy zetrzeć jej skórkę i odłożyć do późniejszego posypania nią sałatki).
3. Do sosu dodajemy łyżkę soku grejpfruta i pomarańczy, mieszamy i odstawiamy.
4. Umyte liście szpinaku wkładamy do miski i polewamy gotowym sosem.
5. Cebulki dymki kroimy w cienkie plasterki.
6. Z szynki usuwamy pasma tłuszczu i rwiemy na strzępy ;)
7. Na talerzu układamy liście szpinaku, a następnie owoce. Całość posypujemy kawałkami szynki parmeńskiej, pokrojoną dymką i skórką pomarańczy. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Drugie śniadanie/podwieczorek Sałatkowo
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: