Więcej zszywek z tablicy

kawaaa

Pyszna kawa mrożona w słoik...
Kawa mrożona z lodami domow...
KAWA PIERNIKOWA (na 2 porcj...
Przyrządzamy kawę mokkę War...
plan na niedzielne popołudn...
KAWA MROŻONA JAK Z KAWIARNI...
<3 wyśmienita czekolada ...
...
...
Kto ma ochotę na kawkę ? :) ♥
...
...
Espresso affogato with Baileys
GORĄCA CZEKOLADA Mmm.. to m...
coffe time ❤️
....
....
....
....
...
....
...
....
Coffee time ;)
Kto tak ma? xD
warszawska kawa
Myy_Szaa

Myy_Szaa od asiorek1998

Dodane 31.10 o 11:36
Obserwuj
Przyrządzamy kawę mokkę Wariant I. Typ: mokka mleczno-czekoladowa Pojemność: 180 ml (mała) i 200-220 ml (duża) Poziom trudności: średni Czas przygotowania: do 10 minut Potrzebne składniki – proporcje: 1/3 espresso, 2/3 gorącego mleka z rozpuszczoną w nim ciemną i mleczną czekoladą bita śmietana. Mokka – przygotowanie Czekoladę rozpuszczamy w mleku, w kąpieli wodnej. Mleko ma być zagrzane, ale nie spienione. Zaparzamy espresso w ekspresie lub w kawiarce. Do wysokiej przezroczystej szklanki wlewamy mleko, a do niego, delikatnym strumieniem – kawę. Podajemy mokkę Inaczej niż latte czy cappuccino, kawa mokka nie zawiera piany. W zamian dodaje się bitą śmietanę i posypuje ją cynamonem lub kakao. Mokkę serwuje się również czasami z kakao lub syropem czekoladowym. Zamiast ciemnej lub mlecznej czekolady możecie też dodać białą. A dla ambitnych polecana jest inna odmiana zwana „zebrą”, do której dodaje się zarówno syrop z ciemniej, jak i z białej czekolady. Wariant II. Mokka aksamitna Cudowne połączenie kawy z lodami. Potrzebne składniki: 3 gałki lodów, filiżanka espresso lub podwójnego espresso, bita śmietana. Przygotowanie jest banalnie proste – zaparzamy kawę w filiżance, lody nakładamy do pucharka i dekorujemy bitą śmietaną. Podajemy mokkę aksamitną W tym wariancie serwujemy oddzielnie kawę i lody, a osoba pijąca sama polewa je kawą.

Przyrządzamy kawę mokkę Wariant I.

Typ: mokka mleczno-czekoladowa Pojemność: 180 ml (mała) i 200-220 ml (duża) Poziom trudności: średni Czas przygotowania: do 10 minut Potrzebne składniki – proporcje: 1/3 espresso, 2/3 gorącego mleka z rozpuszczoną w nim ciemną i mleczną czekoladą bita śmietana. Mokka – przygotowanie Czekoladę rozpuszczamy w mleku, w kąpieli wodnej. Mleko ma być zagrzane, ale nie spienione. Zaparzamy espresso w ekspresie lub w kawiarce. Do wysokiej przezroczystej szklanki wlewamy mleko, a do niego, delikatnym strumieniem – kawę. Podajemy mokkę Inaczej niż latte czy cappuccino, kawa mokka nie zawiera piany. W zamian dodaje się bitą śmietanę i posypuje ją cynamonem lub kakao. Mokkę serwuje się również czasami z kakao lub syropem czekoladowym. Zamiast ciemnej lub mlecznej czekolady możecie też dodać białą. A dla ambitnych polecana jest inna odmiana zwana „zebrą”, do której dodaje się zarówno syrop z ciemniej, jak i z białej czekolady. Wariant II. Mokka aksamitna Cudowne połączenie kawy z lodami. Potrzebne składniki: 3 gałki lodów, filiżanka espresso lub podwójnego espresso, bita śmietana. Przygotowanie jest banalnie proste – zaparzamy kawę w filiżance, lody nakładamy do pucharka i dekorujemy bitą śmietaną. Podajemy mokkę aksamitną W tym wariancie serwujemy oddzielnie kawę i lody, a osoba pijąca sama polewa je kawą.

Zszywka przypięta także na tablicach:
PRZEPIŚNIK <3 Pyszności. Pomysły desery +127 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: