Więcej zszywek z tablicy

pyszności :p

Ziemniaki fondant – rozpływ...
pszenny chleb * 2 szklanki ...
Łosoś z warzywami. Kliknij ...
Ten deser bananowo-karmelow...
PIECZONE PIKANTNE ZIEMNIAKI...
''''

Więcej zszywek ze źródła

gotowaniecieszy.blox.pl

Leśny mech Ciasto z agrestem 

Składni... Składniki na blaszkę o wymi... Składniki na formę 25x30 cm... Prosty piernik czekoladowy Ciasto Fiona Ciasto czekoladowo pomarańc... Ciasto z agrestem

Składnik... Ciasto pomarańczowo kawowe ...

pszenny chleb * 2 szklanki mąki + 2 łyżki do formowania

bochenka * 1 pełna szklanka ciepłej wody * 1 płaska łyżeczka soli * 1 pełna łyżeczka suszonych drożdży Wszystkie składniki sypkie wsypać do dużej miski, wlać wodę i zamieszać kilka razy - tak aby składniki się połączyły i utworzyły w miarę jednolite ciasto (powinno wystarczyć kilka energicznych ruchów). Ciasto przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 3-4 godziny by podwoiło objętość. Po tym czasie ciasto przekładamy do wysmarowanej oliwą i wysypanej mąką formy (proponuję upiec go w tortownicy lub w okrągłym naczyniu żaroodpornym, bo ciasto jest dość rzadkie i może się nie uformować ładny, okrągły bochenek, a właśnie to rzadkie ciasto jest gwarantem delikatności chleba) i odstawiamy jeszcze na ok 40 min aby wyrosło. Piekarnik nagrzewamy do 225 stopni i na spód wkładamy naczynie z gorącą wodą. Chleb pieczemy na środkowym poziomie piekarnika ok 30 - 40 min (najlepiej patrzec kiedy będzie przypieczony).

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia Śniadanie/Kolacja KUCHNIA Przepisy +45 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: