Więcej zszywek z tablicy

przepisy

SZARLOTKA z BEZĄ z dużą ilo...
Sernik z mlekiem w proszku
Kostka wiśniowa, czyli obłę...
Ciasto Bounty
Makaron z kurczakiem, szpin...
Tarta z mlekiem w proszku b...
Fit Kolacja: TOP 12 Przepis...
Krem Snickers- HomeMade
Ciasto wiśniowa fantazja
BANOFFEE – deser z toffi i ...
Przepis na zapiekankę makar...
Jogurtowy deser na zimno (b...
Kruche ciasto z jagodami i ...
Ptasie mleczko waniliowo-ka...
Milky Way Biszkopt: * 6 jaj...
Pyszne ciasto bez pieczenia...
Ciasto styropian z jagodami
sernik z jagodami
Sernik obłędnie kokosowy
mrożona herbata z brzoskwinią
Kruche ciasto z rabarbarem ...
Sałatka z makaronem i tuńcz...
Babka cytrynowa wilgotna
Ciasto krówka budyniowa na ...
Zostały ziemniaki z obiadu?
Ciasto bez pieczenia z masą...
sienka10

sienka10 od kawka1

Dodane 3.05 o 10:09
Obserwuj
Ptasie mleczko waniliowo-kakaowo-miętowe Tortownica o śr. 23 cm: Warstwa waniliowa: 6 białek, 300 g cukru, 150 ml wody, 66 g masła, 18 g żelatyny, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub kilka kropel olejku waniliowego Warstwa kakaowo-miętowa: 6 białek, 300 g cukru, 150 ml wody, 66 g masła, 18 g żelatyny, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżka likieru lub syropu miętowego, 2 czubate łyżki kakao Opcjonalnie: ulubiona polewa Warstwa waniliowa: do garnuszka wlewamy wodę, wsypujemy 225 g cukru i podgrzewamy mieszając aż cukier się rozpuści. Wciąż podgrzewamy nie mieszając aż uzyskamy temperaturę między 121-130 stopni - tzw. punkt hard ball - kropla syropu wlana do zimnej wody zamieni się w kulkę. Trwa to ok. 15-20 minut. W międzyczasie ubijamy białka z resztą cukru. Wciąż ubijając wlewamy cienkim strumyczkiem syrop cukrowy oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody żelatynę. Dodajemy pokrojone na małe kawałki masło*, sok z cytryny oraz aromat. Miksujemy. Przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wstawiamy do lodówki do stężenia. Warstwa kakaowo-miętowa: postępujemy identycznie jak z warstwą waniliową, pod koniec dodając likier i kakao. Wylewamy na stężałą warstwę waniliową, wstawiamy do lodówki. *W momencie dodawania masła piana białkowa nieco mi oklapła ale ptasie mleczko i tak wyszło bardzo delikatne

Ptasie mleczko waniliowo-kakaowo-miętowe Tortownica o śr.

23 cm: Warstwa waniliowa: 6 białek, 300 g cukru, 150 ml wody, 66 g masła, 18 g żelatyny, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub kilka kropel olejku waniliowego Warstwa kakaowo-miętowa: 6 białek, 300 g cukru, 150 ml wody, 66 g masła, 18 g żelatyny, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżka likieru lub syropu miętowego, 2 czubate łyżki kakao Opcjonalnie: ulubiona polewa Warstwa waniliowa: do garnuszka wlewamy wodę, wsypujemy 225 g cukru i podgrzewamy mieszając aż cukier się rozpuści. Wciąż podgrzewamy nie mieszając aż uzyskamy temperaturę między 121-130 stopni - tzw. punkt hard ball - kropla syropu wlana do zimnej wody zamieni się w kulkę. Trwa to ok. 15-20 minut. W międzyczasie ubijamy białka z resztą cukru. Wciąż ubijając wlewamy cienkim strumyczkiem syrop cukrowy oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody żelatynę. Dodajemy pokrojone na małe kawałki masło*, sok z cytryny oraz aromat. Miksujemy. Przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wstawiamy do lodówki do stężenia. Warstwa kakaowo-miętowa: postępujemy identycznie jak z warstwą waniliową, pod koniec dodając likier i kakao. Wylewamy na stężałą warstwę waniliową, wstawiamy do lodówki. *W momencie dodawania masła piana białkowa nieco mi oklapła ale ptasie mleczko i tak wyszło bardzo delikatne

Zszywka przypięta także na tablicach:

Kuchnia

Przepisy

Mój styl

kuchnia

+29 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: