Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Roladki schabowe z szynką i...
KOLOROWE ROLADKI Z WARZYWAM...
Parówki w cieście francuskim.
Puchate naleśniki na maślan...
TURECKI CHLEBEK :D Ciasto: ...

Więcej zszywek ze źródła

kulinarneprzeboje.pl

Pączki w 5 minut (serowe, z... Surimi w panierce Ryż po meksykańsku - dodate... Ciasto na pizze Malinowa chmurka – idealny ... Sałatka z brokułem i groszkiem śledzie w śmietanie i majon... Pani Walewska (Ciasto Pycho... Sałatka warstwowa z brokułe...
okm60

okm60

Dodane 23.07 o 11:28 z

kulinarneprzeboje.pl

Obserwuj

Puchate naleśniki na maślance


1,25 szklanki mąki pszennej tortowej (ok. 200g)
3 płaskie łyżeczki cukru zwykłego
16g cukru wanilinowego
szczypta soli
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki maślanki
2 łyżki oleju
1 małe jajko
Mąkę przesiać przez sitko wraz z proszkiem od pieczenia. Następnie dodać cukier zwykły, wanilinowy i szczyptę soli.
W drugiej misce połączyć ze sobą maślankę, olej i roztrzepane jajko.
Kolejno połączyć ze sobą składniki “mokre” z “suchymi”, dokładnie wymieszać do połączenia się składników (najlepiej za pomocą trzepaczki).
Smażyć placuszki na rozgrzanej patelni, na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. z dżemem wiśniowym lub nutellą. Smacznego!
PS. Smażę placuszki na patelni do naleśników, która nie wymaga natłuszczenia. Jeśli takowej nie macie, to polecam przed smażeniem delikatnie spryskać patelnię olejem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Słodkości Dania obiadowe na słodko
Zgłoś naruszenie

loluu_loluuu

da się czymś zastąpić maślankę?

 |  31.07 o 8:39   Pokaż odpowiedzi

Wailet

Zrobię dzisiaj :D

 |  30.07 o 11:56  

Selie

Omg <33 Napewno zrobię

 |  24.07 o 17:24  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: