Więcej zszywek z tablicy

mniam

Kotlety Siekane z Piersi Ku...
Brakuje tylko 'orbit&#...
Kopytka-podstawowy przepis
Krokiety ziemniaczane chrup...
Sposób przygotowania 2 szkl...
Nalesniki BOUNTY w wersji FIT
Nalesniki BOUNTY w wersji FIT
Rolady z karkówki nadziane ...
Ciasto ferrero rocher bez p...
Makaron z pieczonym kurczak...
Kaszotto z indykiem, fasolk...
Składniki: 4 piersi z kurcz...
Babka zebra ;-)
Ciasto czekoladowe w 10 minut
***
Puchaty omlet serowo-warzywny
pulpeciki w sosie koperkowy...
Krokiety z kalafiora i czos...
Sernik z białą czekoladą i ...
KFC GF CHICKEN
KRÓWKA BEZ PIECZENIA W PÓŁ ...
Kurczakowa sałatka z pieroż...
Kurczak a`la pizza
VajolaVajola

VajolaVajola od MaJe_CzKa222

Dodane 19.07 o 20:30
Obserwuj
pulpeciki w sosie koperkowym. Składniki: 1 kg dobrego mięsa wieprzowo-wołowego 1 pęczek koperku ok. 0.5 - 0.7l rosołu ( u mnie mięsno-warzywny) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 kajzerka 2-3 łyżki śmietany 12%/18% 1-2 łyżki mąki + mąka do obtoczenia pulpetów sól, pieprz, papryka do smaku olej do smażenia Bułkę namoczyć, odcisnąć, posiekać. Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Mięso połączyć z cebulą, posiekaną kajzerką, roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i papryką. Masę mięsną dokładnie wyrobić. Jeżeli jest taka potrzeba, mięso jest za luźne, dodać trochę bułki tartej ( nie za dużo by klopsiki nie wyszły twarde).  Z mięsa formować niewielkie pulpeciki. Obtoczyć je w mące i podsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Podsmażone pulpeciki zalać rosołem. Koperek posiekać, dodać do mięsa. Mięso wraz z koperkiem dusić kilka minut na małym ogniu. Pod koniec duszenia, zagęścić i zabielić sos. Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać kilka łyżek gorącego sosu. Powstałą mieszankę wlać na patelnię, do duszącego się mięsa. Całość zagotować. Jeżeli jest taka potrzeba, doprawić do smaku: solą, pieprzem i papryką. Podawać np. z ziemniakami puree, albo ryżem.

pulpeciki w sosie koperkowym.

Składniki: 1 kg dobrego mięsa wieprzowo-wołowego 1 pęczek koperku ok. 0.5 - 0.7l rosołu ( u mnie mięsno-warzywny) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 kajzerka 2-3 łyżki śmietany 12%/18% 1-2 łyżki mąki + mąka do obtoczenia pulpetów sól, pieprz, papryka do smaku olej do smażenia Bułkę namoczyć, odcisnąć, posiekać. Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Mięso połączyć z cebulą, posiekaną kajzerką, roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i papryką. Masę mięsną dokładnie wyrobić. Jeżeli jest taka potrzeba, mięso jest za luźne, dodać trochę bułki tartej ( nie za dużo by klopsiki nie wyszły twarde).  Z mięsa formować niewielkie pulpeciki. Obtoczyć je w mące i podsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Podsmażone pulpeciki zalać rosołem. Koperek posiekać, dodać do mięsa. Mięso wraz z koperkiem dusić kilka minut na małym ogniu. Pod koniec duszenia, zagęścić i zabielić sos. Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać kilka łyżek gorącego sosu. Powstałą mieszankę wlać na patelnię, do duszącego się mięsa. Całość zagotować. Jeżeli jest taka potrzeba, doprawić do smaku: solą, pieprzem i papryką. Podawać np. z ziemniakami puree, albo ryżem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
mniam Żarcie Przepisy na obiad i nie tylko ... +33 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: