Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

SCHAB W SOSIE WĘGIERSKIM
Ciasto Maczek Porzeczkowy
Muffinki marchewkowe ze śmi...
Chlebki z patelni
Serniczki z patelni – ideal...
Przepis na pyszną brukselkę...
Jasny, nowoczesny styl
Serowy makaron z kurczakiem...
Mini serniczki z czekoladą ...
Pączki serowe z piekarnika
Idealny podwieczorek. Racuc...
Zapiekanka mięso-makaronowa...
NAJPROSTSZE CIASTECZKA MAŚL...
Sałatka makaronowa z kurcza...
Hawajska pizza z patelni
cukinia i pieczarki
Zdrowe strips'y jak z ...
Zdrowe ,czekoladowe ciasto
Dietetyczne placki cukiniowe
Pulpeciki z cukinii w sosie...
PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZA...
Zapiekanka gyros. 150 g ryż...
Kruchy razowy mazurek z kre...
     Udostępnij  niebo na...
Najlepszy przepis na najbar...
pizza z patelni, bez piekar...

Więcej zszywek ze źródła

kulinarneprzeboje.pl

Malinowa chmurka – idealny ... Sałatka z brokułem i groszkiem śledzie w śmietanie i majon... Pani Walewska (Ciasto Pycho... Sałatka warstwowa z brokułe... Deser Malinowa chmurka ez p... Ogórki po królewsku Bigos cygański

Składniki n... Sałatka z serka wiejskiego ...
joannach1985

joannach1985

Dodane 24.07 o 23:16 z

kulinarneprzeboje.pl

Obserwuj

Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym – zdrowy,

pyszny pomysł na obiad lub jako lunchbox do pracy 1 średnia cukinia (ok. 400g) 2 łyżki posiekanego koperku 40g startego parmezanu (ok. 2 czubate łyżki) 6 łyżek bułki tartej 2 łyżki kaszy manny 1 ząbek czosnku 1 jajko sól i pieprz do smaku 1 puszka pomidorów w kawałkach (400g) 1 średnia cebule 1 ząbek czosnku olej rzepakowy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka octu winnego 2 łyżeczki sosu sojowego sól i pieprz do samku 2 łyżki gęstej śmietany 18% Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jeśli mamy młodą, nieprzerośnięta cukinię, to nie ma potrzeby jej obierania. Jeśli zaś cukinia jest przerośnięta, to warto ją obrać, bo twarda skórka nie jest zbytnio smaczna ;) Posolić. Odstawić na ok. 20 minut. Po tym czasie dokładnie (ale to BARDZO dokładnie) odsączyć cukinię z nadmiaru puszczonych soków. Dodać do niej pozostałe składniki wypisane powyżej w punkcie “Składniki na pulpeciki z cukinii”. Wszystko razem wymieszać. Uformować pulpeciki (z podanych proporcji wyszło mi 9 małych pulpecików). Przygotować sos. Cebulę pokroić w kosteczkę. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, a następnie dodać czosnek i smażyć jeszcze pół minuty. Następnie dodać pomidory, bazylię, oregano, cukier, ocet winny, sos sojowy oraz pieprz i sól. Doprowadzić do wrzenia, dodać śmietanę, wymieszać. Do sosu powkładać pulpeciki. Przykryć patelnię pokrywką i gotować pulpety przez ok. 15-20 minut na małym ogniu.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY