Więcej zszywek ze źródła

bayaderka.blogspot.com

Pyszna sałatka z kaszy jagl... Babka wielkanocna. Szukajac... Wilgotna babka zebra

czas ... WILGOTNA BABKA CZEKOLADOWA ... Babka gotowana z polewą cze... Likier czekoladowy

składni... Sernik czekoladowo-karmelowy Torcik z białą czekoladą i ... Królewiec-ciasto przekładan...

Pyszna sałatka z kaszy jaglanej z kurczakiem i owocem

granatu składniki na 2-3 osoby: 90 g kaszy jaglanej szczypta soli + sól do marynaty łyżka masła 300 g piersi kurczaka 300 g słodkich ziemniaków (batatów) jeden duży granat ok. 80-100 g rukoli gruby pieprz łyżeczka wędzonej papryki łyżka miodu 3/4 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki oleju Przygotowanie: 1. Około 12 h przed przygotowaniem marynujemy (nacieramy przyprawami) pierś kurczaka w niepełnej łyżce pieprzu, łyżeczce wędzonej papryki i łyżce oleju. Wkładamy przygotowane mięso do miski, nakrywamy kawałkiem folii spożywczej i wstawiamy do lodówki. 2. Na blaszkę wykładamy kawałek papieru do pieczenia. Na to wykładamy zamarynowane mięso i obrane, pokrojone w nieregularne kawałki słodkie ziemniaki. Polewamy łyżką oleju, obtaczamy tak aby olej pokrył ziemniaki i pieczemy około 30 minut w 190 stopniach Celsjusza, aż ziemniaki będą miękkie a kurczak przepieczony. Formę z mięsem i batatami wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. 3. Gotujemy kaszę w 2, 5 szklankach wody, lekko posolonej, z łyżką masła, około 30 minut. Kaszę ugotowaną płuczemy w zimnej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. 4. Do większej miski wsypujemy pestki granatu, kaszę, wlewamy miód, dodajemy upieczone bataty. Mieszamy, dodajemy sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą, jeżeli uważamy to za konieczne. 5. Na półmisek wykładamy umytą i osuszoną rukolę, na boku pokrojoną równo pierś kurczaka i obok, sałatkę. Podajemy udekorowane pestkami granatu. Smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
Coś na ząb..:) Kolorowa Kuchnia Przepisy Kuchnia
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: