Więcej zszywek z tablicy

obiady

Roladki drobiowe z salami i...
Chrupiąca Tortilla z Jajkie...
PROSTA ZAPIEKANKA Z TORTELL...
Przekąska z ciasta francusk...
Ciasto z masą z mleka w pro...
zapiekane naleśniki z szynk...
Smaczny, aromatyczny i socz...
Pyszne paluszki drobiowe w ...
Pyszne kotlety z udek
Piersi z kurczaka pod broku...
Filet z kurczaka z serem i ...
Zapiekanka gospodarska - z ...
....
...
Ziemniaki z pieczarkami i ś...
....
SYCYLIJSKIE PULPECIKI DROBIOWE
Sałatka meksykańska Składni...
Rolada serowa z kurczakiem ...
Kurczak z ryżem po meksykań...
Cebulkę, czerwoną fasolkę, ...
Sałatka warstwowa z serem f...
Makaron z serem po amerykań...
PYSZNA ZUPA SEROWA Z GRZANK...
Podsmaż cebulkę, potem doda...
200 g sera żółtego (1 kostk...
Iwona1996

Iwona1996 od lawi88

Dodane 4.11 o 21:17
Obserwuj
PYSZNA ZUPA SEROWA Z GRZANKAMI Składniki: -1 litr bulionu -250 g serka topionego (śmietankowego) -2 cebule, pokrojone w kosteczkę -2 ząbki posiekanego czosnku -garść posiekanej pietruszki -garść posiekanej cebuli dymki -sól -biały pieprz Przepis: Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. W rondlu podgrzewamy bulion, dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i dokładnie mieszamy. Gotujemy cały czas, aż serki się całkowicie rozpuszczą. Kiedy serek rozpuści się w bulionie, dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem. Całość gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem.Zupę najlepiej serwować z grzankami, posypaną posiekaną pietruszką i drobno posiekaną cebulą dymką. Grzanki przygotowujemy z jasnego lub ciemnego pieczywa, podsmażając pokrojone w kostkę kromki chleba lub bułki na rozgrzanym maśle, aż się ładnie zarumienią.

PYSZNA ZUPA SEROWA Z GRZANKAMI Składniki: -1 litr

bulionu -250 g serka topionego (śmietankowego) -2 cebule, pokrojone w kosteczkę -2 ząbki posiekanego czosnku -garść posiekanej pietruszki -garść posiekanej cebuli dymki -sól -biały pieprz Przepis: Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. W rondlu podgrzewamy bulion, dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i dokładnie mieszamy. Gotujemy cały czas, aż serki się całkowicie rozpuszczą. Kiedy serek rozpuści się w bulionie, dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem. Całość gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem.Zupę najlepiej serwować z grzankami, posypaną posiekaną pietruszką i drobno posiekaną cebulą dymką. Grzanki przygotowujemy z jasnego lub ciemnego pieczywa, podsmażając pokrojone w kostkę kromki chleba lub bułki na rozgrzanym maśle, aż się ładnie zarumienią.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy Ulubione przepisy/jedzenie/pyszne AM AM +177 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: