Więcej zszywek z tablicy

Obiad

Muszle ze szpinakiem i fetą...
Pomidorowa po chińsku
Kremowa zupa pomidorowa z m...
Kurczak w Sosie: TOP 15 Pys...
Zupa Krem – TOP 14 Przepisó...
Kurczak w sosie śmietanowym...
kurczak miodowo czosnkowy
kurczak z suszonymi pomidor...
KURCZAK PO BAŁKAŃSKU
Drobiowy rosołek w sam raz ...
Afrykańskie pieczone udka z...
Kurczak w coli
Kurczak z brokułem i kukurydzą
Jogurtowe tagiatelle z kurc...
Ziemniaki fondant – rozpływ...
Kurczak 

Składniki:
kurcza...
Pikantne Stripsy a'la ...
pyszne roladki . Udostępnij...
Mortiszja

Mortiszja od MaJe_CzKa222

Dodane 22.10 o 13:12
Obserwuj
pyszne roladki . Udostępnij Skład: 3 filety z kurczaka szpinak (jeżeli wybierzemy ten mrożony to ok. 3 kostki) 200 g koncentratu pomidorowego 1 mozzarella 1 łyżka miodu 1łyżka ziół prowansalskich 5 ząbków czosnku sól pieprz olej A oto jak to zrobić: 1. Filety z kurczaka przekroić na pól i stłuc tłuczkiem. 2. Filety posolić i popieprzyć, a w tym czasie na patelnie wrzucić szpinak z jedną łyżką oleju, dodać 2 ząbki czosnku, sól i pieprz oraz przesmażyć kilka minut. 3. Przygotowane wcześniej filety posmarować szpinakiem i zawinąć w roladki. 4. Naczynie żaroodporne polać niewielką ilością oleju i ułożyć roladki. 5. W miseczce rozrobić przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodaję miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku. 6. Tak przygotowanym sosem polać roladki i ułożyć na każdej plasterek mozzarelli oraz posypać odrobiną ziół prowansalskich. 7. Roladki piec w piekarniku nagrzanym do 200oC przez ok. 30 min, na koniec ustawić piekarnik na pieczenie z góry i piec 5 min.

pyszne roladki .

Udostępnij Skład: 3 filety z kurczaka szpinak (jeżeli wybierzemy ten mrożony to ok. 3 kostki) 200 g koncentratu pomidorowego 1 mozzarella 1 łyżka miodu 1łyżka ziół prowansalskich 5 ząbków czosnku sól pieprz olej A oto jak to zrobić: 1. Filety z kurczaka przekroić na pól i stłuc tłuczkiem. 2. Filety posolić i popieprzyć, a w tym czasie na patelnie wrzucić szpinak z jedną łyżką oleju, dodać 2 ząbki czosnku, sól i pieprz oraz przesmażyć kilka minut. 3. Przygotowane wcześniej filety posmarować szpinakiem i zawinąć w roladki. 4. Naczynie żaroodporne polać niewielką ilością oleju i ułożyć roladki. 5. W miseczce rozrobić przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodaję miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku. 6. Tak przygotowanym sosem polać roladki i ułożyć na każdej plasterek mozzarelli oraz posypać odrobiną ziół prowansalskich. 7. Roladki piec w piekarniku nagrzanym do 200oC przez ok. 30 min, na koniec ustawić piekarnik na pieczenie z góry i piec 5 min.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły przepisy Ulubione ABC gotowania. +656 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

MaJe_CzKa222

rogal251, cieszę się że roladki smakowały :) Pozdrawiam !

 |  8.11 o 20:18  

rogal251

robiłam wczoraj pycha <3

1  |  7.11 o 2:21  

MaJe_CzKa222

SuchACuteGirl, Nie przeoczyłaś nic . W przepisie niema nic o panierce.

 |  6.11 o 16:14  

SuchACuteGirl

Na zdjęciach widzę panierkę, a jakoś nie mogę się doczytać w przepisie. Przeoczyłam coś?

2  |  6.11 o 15:23  

ev8712

...smaczne danie ☺ robiłam pierwszy, ale nie ostatni raz ☺

1  |  6.11 o 15:18  

Skwareczka

wyglądają pysznie :0

 |  5.11 o 12:38  

marchpanee

dobre ale tak jak kolezanka szpinak mieszałam z serkiem feta. i zamiast przecieru zalałam pomidorami z puszki z samym oregano.

1  |  30.10 o 17:30  

siwa01

bardzo dobre danie ale następnym razem dodam jeszcze do środka favite

1  |  30.10 o 12:49  

Rakija

Dzisiaj robię roladki!!! Tylko zamiast mozzarelli dodam bryndzę, dodam ją do szpinaku na patelni ;) I do tego ziemniaczki pieczone w piekarniku również z bryndzą !! Łiii już mi ślinka cieknie :P

1  |  29.10 o 16:12  

helahelena

mniami, niedzielny obiadek?

1  |  28.10 o 22:02  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: