
pyszne roladki .
Udostępnij Skład: 3 filety z kurczaka szpinak (jeżeli wybierzemy ten mrożony to ok. 3 kostki) 200 g koncentratu pomidorowego 1 mozzarella 1 łyżka miodu 1łyżka ziół prowansalskich 5 ząbków czosnku sól pieprz olej A oto jak to zrobić: 1. Filety z kurczaka przekroić na pól i stłuc tłuczkiem. 2. Filety posolić i popieprzyć, a w tym czasie na patelnie wrzucić szpinak z jedną łyżką oleju, dodać 2 ząbki czosnku, sól i pieprz oraz przesmażyć kilka minut. 3. Przygotowane wcześniej filety posmarować szpinakiem i zawinąć w roladki. 4. Naczynie żaroodporne polać niewielką ilością oleju i ułożyć roladki. 5. W miseczce rozrobić przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodaję miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku. 6. Tak przygotowanym sosem polać roladki i ułożyć na każdej plasterek mozzarelli oraz posypać odrobiną ziół prowansalskich. 7. Roladki piec w piekarniku nagrzanym do 200oC przez ok. 30 min, na koniec ustawić piekarnik na pieczenie z góry i piec 5 min.
MaJe_CzKa222
rogal251, cieszę się że roladki smakowały :) Pozdrawiam !
rogal251
robiłam wczoraj pycha <3
MaJe_CzKa222
SuchACuteGirl, Nie przeoczyłaś nic . W przepisie niema nic o panierce.
SuchACuteGirl
Na zdjęciach widzę panierkę, a jakoś nie mogę się doczytać w przepisie. Przeoczyłam coś?
ev8712
...smaczne danie ☺ robiłam pierwszy, ale nie ostatni raz ☺
Skwareczka
wyglądają pysznie :0
marchpanee
dobre ale tak jak kolezanka szpinak mieszałam z serkiem feta. i zamiast przecieru zalałam pomidorami z puszki z samym oregano.
siwa01
bardzo dobre danie ale następnym razem dodam jeszcze do środka favite
Rakija
Dzisiaj robię roladki!!! Tylko zamiast mozzarelli dodam bryndzę, dodam ją do szpinaku na patelni ;) I do tego ziemniaczki pieczone w piekarniku również z bryndzą !! Łiii już mi ślinka cieknie :P
helahelena
mniami, niedzielny obiadek?
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.