Więcej zszywek z tablicy

Serniki

Sernik chałwowy (bez piecze...
Sernik Bounty
sernik na zimno z czarną po...
Sernik z musem kokosowym
Śnieżny puch -lekka chmurka...
Sernik wiedeński
Sernik z czekoladowym musem...
Sernik na zimno z musem tru...
Sernik Pina Colada

Składni...
PRZEPYSZNY SERNIK "STR...
Sernik waniliowy bez piecze...
PYSZNY !!! Sernik orzechowy...
SERNIK PUSZYSTY JAK CHMURKA...
SERNIK BIAŁY Z MUSEM CZEKOL...
SERNIK WANILIOWY 

Składnik...
Sernik nowojorski Marthy St...

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Ciastka "Trzy czekolad... Tarta z czarną porzeczką i ... CIASTECZKA PEŁNOZIARNISTE Z... ... Babeczki cytrynowe z bezą Bezy Cytrynowe "brownie&quo... PUSZYSTE JAPOŃSKIE PANCAKES Tarta z malinami
Anulek3

Anulek3 od sylwia2137

Dodane 29.10 o 21:27 z

www.mojewypieki.com

Obserwuj

PYSZNY !

!! Sernik orzechowy

To sernik, który musicie upiec! Miłego weekendu!


Składniki na spód:

1 i 3/4 szklanki pokruszonych ciastek pełnoziarnistych typu digestive
1/3 szklanki masła, roztopionego

Składniki na spód wymieszać, wcisnąć w dno tortownicy o średnicy 23 cm, wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Podpiec w temperaturze 175ºC przez 6 - 8 minut.

Składniki na masę orzechową:

2/3 szklanki golden syrupu
1/3 szklanki roztopionego masła
1 łyżka ciemnego brązowego cukru
2 jaja
1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub pekan
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Wszystkie składniki na masę orzechową wymieszać w garnuszku, podgrzać, gotować 8 - 10 minut do zgęstnienia, ciągle mieszając. Wylać na podpieczony spód i odstawić na bok.

Składniki na masę serową:

750 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie
1 szklanka jasnego brązowego cukru
2 łyżki mąki pszennej
4 jajka
2/3 szklanki kremówki 36%
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

W misie miksera umieścić wszystkie składniki na masę serową. Zmiksować do połączenia; nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Nie chcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół.

Masę serową wylać na masę orzechową.

Piec 1 godzinę w temperaturze 175ºC. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu przy dotyku patyczkiem. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin.

Smacznego :-).

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY