Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...
kawka1

kawka1

Dodane 7.10 o 21:39
Obserwuj
Pyszny mus z białej czekolady



czekolada biała
100 gr

masło
25 g

jajka
2 szt

kremówka
120 ml

kremówka
100 ml

truskawki

rurki waflowe

serduszka z czekolady

złote kuleczki

Jajka sparzyć. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.Do płynnej czekolady dodać pokrojone masło i mieszać do rozpuszczenia się.Zdjęć z pieca chwilkę przestudzić i dodać po jednym żółtku cały czas mieszając.Masę pozostawić do przestudzenia.Zimną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy z czekolady. 

białka ubić na sztywno z szczyptą soli. i delikatnie wmieszać do masy. 
Białka delikatnie wmieszać do masy.

Rozlać mus do kieliszków i odłożyć do stężenia na około 3-4 h. Ubić zimną kremówkę i za pomocą szprycy wycisnąć kleks bitej śmietany i udekorować.

Pyszny mus z białej czekolady




czekolada biała
100 gr

masło
25 g

jajka
2 szt

kremówka
120 ml

kremówka
100 ml

truskawki

rurki waflowe

serduszka z czekolady

złote kuleczki

Jajka sparzyć. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.Do płynnej czekolady dodać pokrojone masło i mieszać do rozpuszczenia się.Zdjęć z pieca chwilkę przestudzić i dodać po jednym żółtku cały czas mieszając.Masę pozostawić do przestudzenia.Zimną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy z czekolady.

białka ubić na sztywno z szczyptą soli. i delikatnie wmieszać do masy.
Białka delikatnie wmieszać do masy.

Rozlać mus do kieliszków i odłożyć do stężenia na około 3-4 h. Ubić zimną kremówkę i za pomocą szprycy wycisnąć kleks bitej śmietany i udekorować.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
wera609
agunia0071
aga2411
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY