Więcej zszywek ze źródła

smaker.pl

Cwibak Tortilla zapiekana placki z cukinii i sera fet... Mięso mielone po bułgarsku Łopatka wieprzowa pieczona ... Czekoladowy sernik na owsia... XXL Kartacze z mięsem Sałatka królewska z rodzynkami Makowiec z jabłkami
kawka1

kawka1

Dodane 19.03 o 14:50 z

smaker.pl

Obserwuj

" Wielkanocny " sernik


Dwukolorowy sernik o smaku dyni i orzechowego karmelu. Sernik nie wymaga mielenia.
Składniki

ser twarogowy 250 g
1 spore jajko
1/4 szklanki cukru pudru
olej 60 ml
mleko 110-115 ml
budyń waniliowy 20 g
cukier waniliowy 1/3 łyżeczki
Do ZIELONEJ części : zmielone pestki dyni 10 g
szczypta herbaty matchy
Do ŻÓŁTEJ części : szczypta kurkumy
zmielone orzechy w miodzie ( batony ) 15 g

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Przygotowanie

Ser krótko miksujemy w robocie kuchennym.
Dalej miksując dodajemy cukier, jajko, budyń, mleko i na końcu wlewamy olej. Wszystko miksujemy na gładką masę, będzie dość rzadka.
Odlewamy połowę ciasta i mieszamy ze zmielonymi na proszek pestkami dyni i herbatą.
Zieloną masę przekładamy do wysmarowanej 17 cm foremki z kominem.

Do drugiej części wsypujemy zmielone w młynku orzechy w miodzie lub batony miodowe. Mieszamy i przekładamy do foremki.
Sernik pieczemy w piekarniku w kąpieli wodnej w 170 C, około 40 minut. Dobrze jest zostawić jeszcze sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 20 minut.

Po tym czasie sernik lekko ostygnie i dobrze wyjdzie z formy, możemy go jeść na ciepło, jest wspaniały.

Polubili: monique139
Zszywka przypięta także na tablicach:
Ciasta
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: