Więcej zszywek z tablicy

Pyszności ♥

Roladki z chleba tostowego ...
Przepis na domowe KULECZKI ...
"Białe Michałki"
...
coolstorybroo

coolstorybroo od Patch

Dodane 26.07 o 21:35
Przypięte z "Białe Michałk...
Obserwuj
"Białe Michałki"
Składniki :
 150 g białej czekolady
 ¾ szklanki mleka
 50g masła
 1/3 szklanki cukru
 opakowanie cukru wanilinowego
 3 szklanki mleka w proszku
 100g pokruszonych herbatników
 1 szklanka zmielonych, niesolonych orzechów arachidowych (1/3 drobno posiekana)
 kilka kropel spirytusu i aromatu arakowego

 Polewa:
 100 g białej czekolady
 40 g masła
 3 łyżki mleka
 ewentualnie może być gotowa biała polewa

 Przygotowanie
Mleko zwykłe podgrzewamy z cukrami i masłem. Czekoladę rozpuszczamy na parze. Do mleka dodajemy przesiane mleko w proszku, miksując, żeby nie było grudek. Porcjami dodajemy stopioną, ciepłą czekoladę. Wrzucamy jeszcze orzechy, kilka kropel spirytusu i aromatu arakowego. Mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Po godzince dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy. Masę przekładamy do foremki na michałki, wstawiamy do lodówki do stwardnienia. W kapieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę, obtaczamy w niej cukierki, pozostawiamy do zastygnięcia.

"Białe Michałki"

Składniki :
150 g białej czekolady
¾ szklanki mleka
50g masła
1/3 szklanki cukru
opakowanie cukru wanilinowego
3 szklanki mleka w proszku
100g pokruszonych herbatników
1 szklanka zmielonych, niesolonych orzechów arachidowych (1/3 drobno posiekana)
kilka kropel spirytusu i aromatu arakowego

Polewa:
100 g białej czekolady
40 g masła
3 łyżki mleka
ewentualnie może być gotowa biała polewa

Przygotowanie
Mleko zwykłe podgrzewamy z cukrami i masłem. Czekoladę rozpuszczamy na parze. Do mleka dodajemy przesiane mleko w proszku, miksując, żeby nie było grudek. Porcjami dodajemy stopioną, ciepłą czekoladę. Wrzucamy jeszcze orzechy, kilka kropel spirytusu i aromatu arakowego. Mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Po godzince dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy. Masę przekładamy do foremki na michałki, wstawiamy do lodówki do stwardnienia. W kapieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę, obtaczamy w niej cukierki, pozostawiamy do zastygnięcia.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kulinarne Jedzenie! *_* Kuchnia Ulubione +151 innych
Zgłoś naruszenie

lenka0317

"Białe Michałki" Składniki : 150 g białej czekolady ¾ szklanki mleka 50g masła 1/3 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 3 szklanki mleka w proszku 100g pokruszonych herbatników 1 szklanka zmielonych, niesolonych orzechów arachidowych (1/3 drobno posiekana) kilka kropel spirytusu i aromatu arakowego Polewa: 100 g białej czekolady 40 g masła 3 łyżki mleka ewentualnie może być gotowa biała polewa Przygotowanie Mleko zwykłe podgrzewamy z cukrami i masłem. Czekoladę rozpuszczamy na parze. Do mleka dodajemy przesiane mleko w proszku, miksując, żeby nie było grudek. Porcjami dodajemy stopioną, ciepłą czekoladę. Wrzucamy jeszcze orzechy, kilka kropel spirytusu i aromatu arakowego. Mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Po godzince dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy. Masę przekładamy do foremki na michałki, wstawiamy do lodówki do stwardnienia. W kapieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę, obtaczamy w niej cukierki, pozostawiamy do zastygnięcia.

 |  19.08 o 14:04  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: