Więcej zszywek z tablicy

Kulinarne Przygody

"Stefanka z kaszy mann...
"Ciasto Bounty"

...
"Ciasto Marlenka bez p...
"Ciasto Kinder Pingui&...
"Drożdżówki z truskawk...
"Dwukolorowy murzynek ...
"Sernik Oszukaniec z j...
"Ciasto Słonecznikowie...
"Szarlotka sypana"...
"Brzoskwiniowo-kokosow...
"Zapiekanka z makarone...
"Zapiekanka z tortelli...
"Błyskawiczna zapiekan...
Pizza w kilka minut
"Bułeczki śniadaniowe ...
"Rolada Żyrafa... z bi...
"Rolada Serowo - Drobi...
"Ziołowe krążki cebulo...
"Brokuł panierowany w ...
"Placki z truskawkami&...
"Makaron z brokułem w ...
"Jagodzianki drożdżowe...
"Tawa Tawas"

Coś...
Quesadillas

Quesadillas ju...
Jak zrobić nugetsy z kurczaka!

Więcej zszywek ze źródła

e-przepisykulinarne.pl

Kiełbasa po cygańsku – pros... Bajka//bez pieczenia Rogaliki maślane z marmoladą Ciasto Poduszkowiec – Prost... Schab W Sosie Cebulowym Schab Pod Pierzynką Z March... Deser Rajska Chmurka Najlepszy Pasztet Z Cukinii Imprezowe Muffiny „Kwiatuszki”
justi00ak

justi00ak

Dodane 9.12 o 18:30 z

e-przepisykulinarne.pl

Obserwuj

"Brzoskwiniowo-kokosowa pychotka bez pieczenia"


Składniki:

ok 300 g herbatników
puszka brzoskwiń
150 g wiórek kokosowych
2 łyżki masła
łyżka cukru

Masa budyniowa:

1 l mleka
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
2 łyżki mąki pszennej
łyżka mąki ziemniaczanej
pół szklanki cukru
200 g masła
sok z jednej cytryny

Przygotowanie
W 2/3 szklanki mleka rozpuszczamy budynie, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Kiedy mleko już się gotuje, wlewamy masę budyniową i gotujemy jeszcze przez około 5 minut, cały czas mieszając aż masa zgęstnieje. Odstawiamy ją do całkowitego wystudzenia. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Masło miksujemy, dodając do niego po łyżce masy budyniowej. Wlewamy sok z cytryny. Następnie dodajemy brzoskwinie i mieszamy. Na dnie blaszki układamy herbatniki (moja blaszka ma wymiary ok 24x20cm). Wykładamy na herbatniki 2/3 masy budyniowej, układamy kolejną warstwę herbatników i na nich rozsmarowujemy resztę masy. 2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier i wiórki kokosowe. Prażymy przez chwilę i odstawiamy do wystygnięcia. Zimnymi wiórkami kokosowymi posypujemy wierzch ciasta. Odstawiamy do lodówki na około 8 godzin.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Ulubione

...slodkosci i inne pysznosci...:)

gotowanie

Omnomnom :3

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: