Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Nachosy?
U mnie dziś takie śniadanko...
....
Przepis na: Naleśnikowa sza...
Składniki:
250 g makaronu t...
Muszle makaronowe zapiekane...
Makaron z sosem serowo – br...
magia świąt powoli się zbli...
Love drink
Pieczony kalafior pod pomid...
Tarta ze szpinakiem, pomido...
"Francuskie dziadki z ...
przekąski na grilla :)
Kostka "Nutella i trus...
Cytrynowe ciasto kruche z t...
Brownie truskawka w czekola...
Gofry z ciasta francuskiego
Pyszne babeczki z czekolady
Makaron primavera - z wiose...
*cukinia *pomidor (lub 1/2 ...
+++
PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNK...
Takie mini tarty to świetny...
Tarta warzywna
Blok czekoladowy
placuszki z rabarbarem

Więcej zszywek ze źródła

scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net

curly hair ... piękna :333 klasyka Która najbardziej Wam się p... ... Channing : c
remusis

remusis od cazuela

Dodane 20.08 o 12:47 z

scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net

Przypięte z "Francuskie dz...
Obserwuj

"Francuskie dziadki z bakłażanem i oscypkiem"


Jest to świetna, prosta i niedroga przekąska, doskonała na lekką kolację lub jako dodatek do dania głównego.
Do jej przygotowania potrzebujemy żaroodporne miseczki Cazuela o średnicy 10 cm.

Przepis na 6 porcji:

Składniki:
• 1 płat ciasta francuskiego (my użyliśmy ciasta z Biedronki)
• 6 łyżeczek bułki tartej,
• 1 średniej wielkości bakłażan,
• 1 cukinia podobnej wielkości jak bakłażan,
• 1 cebulka dymka,
• pomidorki koktajlowe,
• 6 łyżek tartego oscypka (można oczywiście użyć zamiennie sera żółtego),
• sól, pieprz, mielona czerwona papryka, świeże listki oregano.
• kilka łyżek oliwy.

Wykonanie:
1. Bakłażna i cukinię kroimy wraz ze skórką na kostkę o boku około 1 cm. Mieszamy razem, solimy i odstawiamy na 15 minut aż puszczą soki.
2. Następnie na dużej cazueli lub patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej bakłażana z cukinią na wolnym ogniu przez 10 minut aż będą miękkie.
3. Ciasto francuskie dzielimy na 6 części - wychodzą kwadraty o boku około 13 cm.
4. Cazuele delikatnie wykładamy ciastem (cazueli nie smarujemy wcześniej niczym).
5. Na dno ciasta francuskiego sypiemy łyżeczkę bułki tartej. Wchłonie ona wilgoć z bakłażana co pozwoli wyrosnąć ciastu.
6. Na ciasto wykładamy bakłażana z cukinią, połówkę pomidorka, posiekaną cebulkę dymkę. Posypujemy pieprzem i papryką. Nie solimy ponieważ oscypek jest już wystarczająco słony.
7. Całość posypujemy tartym oscypkiem i posiekanym oregano.
8. Rogi ciasta ...

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchennie kuchnia ciasto francuskie ...slodkosci i inne pysznosci...:)
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: