Więcej zszywek z tablicy

Wypieki :)

CIASTECZKA DROZDZOWE Z JABL...
Przepis zaczerpnięty ze Zło...
fajne
Domowe Bounty – tylko 3 skł...
Biszkopt pieczony według te...
Tort , ozdoby
Ciasto jogurtowe z powidłam...
"Prince - Polo"

...
aganek

aganek

Dodane 22.06 o 23:27
Obserwuj
"Prince - Polo"

Biszkopt kakaowy:
6 jajek
szklanka mąki 
½ łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka cukru
1-2 łyżki kakao

Ciasto:
5 małych wafelków Prince Polo
1 szklanka wiórek kokosowych (można zwiększyć wg uznania)
3 szklanki orzechów łuskanych (można zmienić wg uznania)
6 białek
1 szklanka cukru 

Krem:
 budyń waniliowy lub śmietankowy
kostka margaryny
6 żółtek

Poncz:
½ filiżanki przegotowanej i ostudzonej woda
Zapach (wg uznania) ja wybrałam cytrynowy. Można też wycisnąć sok z cytryny

"Prince - Polo"


Biszkopt kakaowy:
6 jajek
szklanka mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka cukru
1-2 łyżki kakao

Ciasto:
5 małych wafelków Prince Polo
1 szklanka wiórek kokosowych (można zwiększyć wg uznania)
3 szklanki orzechów łuskanych (można zmienić wg uznania)
6 białek
1 szklanka cukru

Krem:
budyń waniliowy lub śmietankowy
kostka margaryny
6 żółtek

Poncz:
½ filiżanki przegotowanej i ostudzonej woda
Zapach (wg uznania) ja wybrałam cytrynowy. Można też wycisnąć sok z cytryny

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ciasta Ciasta torty i ciasta ciasta i desery +1 innych
Zgłoś naruszenie

aganek

W razie wątpliwości proszę pytać, chętnie odpowiem :) Smacznego :)

 |  23.06 o 0:30  

aganek

Ciasto z orzechów, wiórek i wafelku kruszy się podczas wyjmowania. Należy na biszkopt w blaszce położyć tacę i formę odwrócić, tak by biszkopt leżał do góry spodem. Zdjąć formę i oderwać papier od biszkoptu. Należy również delikatnie przekładać ciasto na biszkopt z masą. Ponczem nasącza się tylko biszkopt kakaowy, ponieważ w ciasto poncz nie wsiąknie.

 |  23.06 o 0:29  

aganek

4) Gdy biszkopty ostygły, można przejść do przekładania ich masą. Biszkopt kakaowy nasączyć pączem, jeżeli wolicie dobrze nasączony biszkopt użyjcie więcej pączu. Następnie krem podzielcie sobie na pół i jedną połową wysmarujcie na biszkopt kakaowy. Ciasto z orzechami, wiórkami i wafelkami połóżcie na wysmarowany kremem biszkopt i również posmarujcie go masą. Górę ciasta posypcie orzechami lub wiórkami kokosowymi.

 |  23.06 o 0:29  

aganek

3) Masa.Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Margarynę wyjąc z lodówki, jeżeli poleży w temperaturze pokojowej będzie się lepiej ubijać. Żółtka ubić na parze i ostudzić. Gdy budyń będzie zimny należy roztrzepać margarynę na puszysta masę i dodawać po łyżce budyniu ciągle miksując. Na koniec dodać żółtka.

 |  23.06 o 0:29  

aganek

2) Wafelki Prince Polo i orzechy włoskie zblendowałam, można je również pokroić. Orzechy i wafelki blendowa łam osobno. 6 białek ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie wsypać wiórka kokosowe, orzechy i wafelki do utrzepanej piany. Następnie wszystko wymieszać. Wylać do prostokątnej blachy, przygotowanej tak jak poprzednio. I piec około 20 minut w temperaturze 170 st. C.

 |  23.06 o 0:29  

aganek

1) Upiec biszkopt. Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i ubić. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem. Dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na prostokątną formę. Formę należ posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika, piec około 25 minut w temperaturze 170st. C

 |  23.06 o 0:28  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: