Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Jaka Sałatka Na Święta? TOP...
Szybkie Przekąski z Ciasta ...
Widowiskowe Przekąski na Św...
Kurczak w Sosie: TOP 15 Pys...
Pasta Jajeczna: TOP 12 Ciek...
Domowe Drożdżówki: TOP 15 P...
Jak Upiec Pyszny Chleb: TOP...
Domowe Drożdżówki: TOP 12 W...
Bułeczki jogurtowe 45 dkg m...
Miodowe pancakes
Torciki kokosowo-malinowe
Torcik ORBITA Składniki na ...
kremowa tarta truskawkowa b...
Rafaello 1 litr mleka 3 łyż...
Najsmaczniejsza pavlova z j...
Ciasto "Wiśniowa panie...
Ciasto "Bananowa chmur...
Deser mascarpone z owocami ...
Bananowe placuszki śniadaniowe
Placuszki z cukinii na słodko
  Składniki: 1 1/3 szklanki...
Tarta malinowa kostka
Jogurtowy deser na zimno (b...
Ciasto Kinder Bueno (bez pi...
Majowa truskawka
Krem angielski 500 ml mleka...
wiola0193

wiola0193 od ANATSUJ

Dodane 12.08 o 21:53
Obserwuj
Rafaello 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy (64g) 1 cukier wanilinowy 30 dag wiórek kokosowych 3 paczki solonych krakersów (Lajkonik 3x180g) 1 szklanka cukru kryształu 2 żółtka 250 g margaryny (lub masła) Odlewamy 1 i 1/2, szklanki mleka i dodajemy do niej obie mąki, cukier i cukier wanilinowy, budyń, żółtka i 10 dag wiórek kokosowych- wszystko mieszamy tak długo aż się cukier rozpuści. Pozostałe mleko zagotowujemy, następnie wlewamy masę jajeczną – gotujemy budyń. Ucieramy margarynę na puszystą masę dodając stopniowo budyń oraz 15 dag wiórek kokosowych. Blaszkę wykładamy folią spożywczą na której układamy krakersy. Na krakersy wykładamy masę – robimy w ten sposób 4 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na noc do lodówki. Rafaello robiłam w blaszce o wymiarach 25x36cm.

Rafaello 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki

mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy (64g) 1 cukier wanilinowy 30 dag wiórek kokosowych 3 paczki solonych krakersów (Lajkonik 3x180g) 1 szklanka cukru kryształu 2 żółtka 250 g margaryny (lub masła) Odlewamy 1 i 1/2, szklanki mleka i dodajemy do niej obie mąki, cukier i cukier wanilinowy, budyń, żółtka i 10 dag wiórek kokosowych- wszystko mieszamy tak długo aż się cukier rozpuści. Pozostałe mleko zagotowujemy, następnie wlewamy masę jajeczną – gotujemy budyń. Ucieramy margarynę na puszystą masę dodając stopniowo budyń oraz 15 dag wiórek kokosowych. Blaszkę wykładamy folią spożywczą na której układamy krakersy. Na krakersy wykładamy masę – robimy w ten sposób 4 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na noc do lodówki. Rafaello robiłam w blaszce o wymiarach 25x36cm.

Zgłoś naruszenie

madziaaad

masę jajeczna mieszany do rozpuszczenia (wiadomo- wiorki się nie rozpuszcza) i to pozniej wlewamy do gotujacego się mleka i mieszany aż powstanie budyn:)

19.04 o 10:27       | 

Majunia89

Chodzi mi o to czy tą mase jajeczna mieszamy bez gotowania po prostu do rozpuszczenia?! I całość dopiero potem wlewamy na gotujące się mleko robiąc budyń?!

22.03 o 21:23    | 

madziaaad

Normalnie, mieszasz aż powstanie budyń :) Nie bardzo rozumiem pytanie ;)

21.03 o 16:55    | 

Majunia89

WYGLADA PYSZNIE MAM PYTANIE CUKIER Z RESZTA TRZEBA ZAGOTOWAC CZY PO PROSTU MIESZAC WSZYSTKO DO ROZPUSZCZENIA CUKRU?!

17.03 o 23:41    | 

madziaaad

świetny i prosty przepis, wszyscy się zajadali. Moje pierwsze rafaello. Uwielbiam proste i szybkie przepisy:)

9.02 o 19:49       | 

e_bial

Rafaello 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy (64g) 1 cukier wanilinowy 30 dag wiórek kokosowych 3 paczki solonych krakersów (Lajkonik 3x180g) 1 szklanka cukru kryształu 2 żółtka 250 g margaryny (lub masła) Odlewamy 1 i 1/2, szklanki mleka i dodajemy do niej obie mąki, cukier i cukier wanilinowy, budyń, żółtka i 10 dag wiórek kokosowych- wszystko mieszamy tak długo aż się cukier rozpuści. Pozostałe mleko zagotowujemy, następnie wlewamy masę jajeczną – gotujemy budyń. Ucieramy margarynę na puszystą masę dodając stopniowo budyń oraz 15 dag wiórek kokosowych. Blaszkę wykładamy folią spożywczą na której układamy krakersy. Na krakersy wykładamy masę – robimy w ten sposób 4 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na noc do lodówki. Rafaello robiłam w blaszce o wymiarach 25x36cm.

13.12 o 19:25    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY