Więcej zszywek z tablicy

EaT!

Surówka obiadowa z pekinką
...
5 Przepisów na Pyszny Twaro...
zapiekanka z makaronu spagh...
Bułeczki czosnkowe

40 dag ...
Ziemniaki z pieczarkami i ś...
Pumpkin spice latte -  prze...
kotlety z pieczonej dyni i ...
Zapiekanka makaronowa z kur...
Kokosowe naleśniki
Surówka z kapusty z porem i...
Co na Śniadanie Zamiast Kan...
Makaron z kurczakiem, szpin...
Pierś musimy posiekać na mn...
Zupa krem z pieczonego kala...
Polecam!
2 dojrzałe banany
domowy cytrusowy syrop do h...
Kluchy w sosie serowym ze s...
muszle-nadziewane-miesem-mi...
Obłędnie pyszna potrawka
ZUPA Z DYNI Z MLECZKIEM KOK...
Złote mleko

1 kubek mleka
...
Receptura na gorącą czekola...
krem kokosowy inspirowany n...
SZYBKIE i BEZ MIKSERA Ciast...
PLACKI JOGURTOWE Z KIWI
Demonek

Demonek od 1slomka1

Dodane 15.07 o 21:00
Obserwuj
Receptura na gorącą czekoladę "Dark" (na 1 kubek):
200 ml mleka
45 g czekolady gorzkiej (min. 60% kakao)
15 g czekolady mlecznej
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie może byc cukier waniliowy)
szczypta cynamonu

Receptura na gorącą czekoladę "White" (na 1 kubek):
200 ml mleka
45 g białej czekolady
1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

W obu przypadkach sposób przygotowania jest taki sam: mleko razem z pozostałymi składnikami zagotuj na średnim ogniu stale mieszając do momentu aż czekolada całkowicie się rozpuści. Przelej do kubka i udekoruj łyżką bitej śmietany (z dodatkiem cukru), odrobiną startej czekolady lub szczyptą cynamonu. Jeśli chcesz, to możesz wzmocnić smak czekolady dodając kilka kropel rumu.

Receptura na gorącą czekoladę "Dark" (na

1 kubek):
200 ml mleka
45 g czekolady gorzkiej (min. 60% kakao)
15 g czekolady mlecznej
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie może byc cukier waniliowy)
szczypta cynamonu

Receptura na gorącą czekoladę "White" (na 1 kubek):
200 ml mleka
45 g białej czekolady
1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

W obu przypadkach sposób przygotowania jest taki sam: mleko razem z pozostałymi składnikami zagotuj na średnim ogniu stale mieszając do momentu aż czekolada całkowicie się rozpuści. Przelej do kubka i udekoruj łyżką bitej śmietany (z dodatkiem cukru), odrobiną startej czekolady lub szczyptą cynamonu. Jeśli chcesz, to możesz wzmocnić smak czekolady dodając kilka kropel rumu.

Zszywka przypięta także na tablicach:
slodkosci Czekolada i drinki Kuchnia ♡ Coś na słodko ♡ +10 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: