Więcej zszywek z tablicy

Gotowanie

...
Nutella cupcakes Rolls
ROGALIKI DROŻDŻOWE NA JOGUR...
PĄCZKI PIECZONE W PIEKARNIK...
Pomarańczowe muffiny śniada...
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
PLACUSZKI JOGURTOWE Z JAGOD...
ODWRÓCONE CIASTO Z TRUSKAWK...
Szarlotka z połówkami jabłe...
Grzechem podstawowym jest s...
RACUCHY Z JABŁKAMI I BANANA...
Ciasteczka serowe z jabłkie...
Proziaki - czyli bułeczki z...
Racuszki budyniowe z banana...
zdrowa przekąska
Składniki: 500 g piersi z k...
Do zrobienia tych lodów wys...
3 Wody przyśpieszające META...
Detoks ten zaleca się osobo...
Soczki, sokunie na wszystko :)
gdzie przechowywać
Proziaki czyli bułeczki pie...
PROZIAKI Składniki: 50 dag ...
Sernik czekoladowo-jagodowy...
Banana "ice-cream"...
Karmel w mniej niż 10 minut...

Więcej zszywek ze źródła

ilovebake.pl

Ciasto toffi na krakersach Ciasto kajmakowa porzeczka beza tiramisu Ciasto napoleon bez pieczenia Ciasto napoleon bez pieczenia Ciasto lion bez pieczenia #piernik #piernikprzekładan... Miodownik caffe latte Ucierany makowiec
qki27

qki27 od dirgela

Dodane 1.08 o 23:51 z

ilovebake.pl

Obserwuj

ROGALIKI DROŻDŻOWE NA JOGURCIE Z KREMEM CZEKOLADOWYM


SKŁADNIKI
NA CIASTO:
ILOŚĆ: ok. 2 blaszki rogalików
500g mąki tortowej
200ml jogurtu greckiego, temp. pokojowa
50g drożdży świeżych lub 25g suchych
2 żółtka
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
100g masła lub margaryny, temp. pokojowa
szczypta soli

NA KREM CZEKOLADOWY:
100-150g mlecznej czekolady (ew. nutella)

DODATKOWO:
1 żółtko + 1 łyżka mleka
cukier puder do oprószenia


Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, cukry, sól oraz rozdrobnione w jogurcie drożdże świeże lub suche. Chwilę mieszamy, następnie dodajemy masło i wyrabiamy (ok. 5 min). Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Dzielimy je na dwie części, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 2-3 godz do lodówki.
Stolnicę lekko oprószamy mąką i rozwałkowujemy na kształt koła. Dzielimy na ósemki i nakładamy na każdy kawałek łyżeczkę posiekanej czekolady lub nutelli. Zawijamy od szerszej ku węższej części. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie tak samo postępujemy z drugą kulką. Rogaliki przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i zostawiamy na 20 min do napuszenia. Przed pieczeniem smarujemy żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Pieczemy w temp. 180 C przez około 20 min, aż do zarumienienia. Oprószamy cukrem pudrem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY