Więcej zszywek z tablicy

MOJE:)

Co to może być??
Wie ktoś może co to może być??
#walentynki❤#brownie #smoot...
ZEBRA

Składniki:
ok.8 opak...
TARTA Z KAPUSTĄ, GRZYBAMI I...
KUBANKA
masa
200 g masła w ...
Sernik na piernikowym spodz...
BOUNTY
Składniki na dużą bl...
CIASTO JAKUBA
Ciasto: 3 szk...
Ciasto Princessa 
Biszkopt:...
Ciasto z brzoskwiniami, kok...
Ciasto z wiśniami i czekola...
GRZEŚ Składniki: (na formę ...
SERNIK Z MUSEM ŚLIWKOWYM
Sk...
LAMBADA
Składniki na biszko...
CIASTO
150 g suchego maku 
...
CZEKOLADOWE  BROWNIE
(przep...
ZEMSTA  TEŚCIOWEJ

Składnik...
TRUSKAWKOWA ROZKOSZ


15 sz...
SERNIK KOKOSOWY Z WIŚNIAMI
...
ROLADA SZPINAKOWA

Ciasto s...
ROGALIKI MAŚLANE

500 g mąk...
PALCE CZAROWNICY


225 g mi...
MAZUREK FISTASZKOWY

Ciasto...
MALINOWA POKUSA

Biszkopt:
...
LEŚNY MECH

Ciasto:
1 op. r...
angel30

angel30

Dodane 16.05 o 15:39
Obserwuj
ROLADA SZPINAKOWA

Ciasto szpinakowe:
450 g szpinaku rozdrobnionego
4 jajka
20 g mąki pszennej
1-2 ząbki czosnku
szczypt soli, pieprzu i gałki muszkatołowej

Nadzienie:
250 g wędzonego łososia
200 g serka śmietankowego
2 łyżki chrzanu


Szpinak rozmrażamy na sicie, tak aby odsączyć wodę.
Ubijamy białka.
Ubijamy żółtka, dodajemy mąkę i ucieramy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szpinak i przyprawy. Mieszamy do połączenia składników. Dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy.
Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia (blachę od piekarnika).
Wylewamy masę.
Pieczemy 200 C 8-10 minut.
Studzimy.

Na blat stołu rozwijamy folię spożywczą, układamy placek i bardzo delikatnie zdejmujemy papier.
Placek smarujemy serkiem wymieszany z chrzanem.
Układamy plastry łososia.
Zwijamy w roladę.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. 
Kroimy w plastry 2 cm.
Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

ROLADA SZPINAKOWA


Ciasto szpinakowe:
450 g szpinaku rozdrobnionego
4 jajka
20 g mąki pszennej
1-2 ząbki czosnku
szczypt soli, pieprzu i gałki muszkatołowej

Nadzienie:
250 g wędzonego łososia
200 g serka śmietankowego
2 łyżki chrzanu


Szpinak rozmrażamy na sicie, tak aby odsączyć wodę.
Ubijamy białka.
Ubijamy żółtka, dodajemy mąkę i ucieramy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szpinak i przyprawy. Mieszamy do połączenia składników. Dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy.
Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia (blachę od piekarnika).
Wylewamy masę.
Pieczemy 200 C 8-10 minut.
Studzimy.

Na blat stołu rozwijamy folię spożywczą, układamy placek i bardzo delikatnie zdejmujemy papier.
Placek smarujemy serkiem wymieszany z chrzanem.
Układamy plastry łososia.
Zwijamy w roladę.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Kroimy w plastry 2 cm.
Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy Dieta Mój styl Jedzonko +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: