Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Sos czosnkowy – Składniki M...
Rolada z łososiem i szpinak...
miodownik
Pomarańczowe uderzenie Potr...
Pyszne bagietki z piekarnik...
Składniki: 500 g piersi z k...
10 naturalnych spalaczy tłu...
Chlebek pita – przepis krok...
margaret32

margaret32 od KreatywnaM

Dodane 2.11 o 1:19
Obserwuj
Rolada z łososiem i szpinakiem. Coś genialnego. Pierwszy raz jadłam to w restauracji i od razu to pokochałam :) Składniki: mrożony szpinak; 400 g łososia w plastrach; 4 jajka; twaróg lub dwa opakowania serków twarogowych; 2 ząbki czosnku; mąka; masło; pieprz, sól. Sposób przygotowania: Szpinak rozmrażamy na patelni, dodajemy sól, pieprz oraz przeciśnięty czosnek. Gdy szpinak ostygnie, dodajemy do niego żółtka z jajek, a białka ubijamy na sztywno. Ubitą pianę dodajemy do szpinaku i bardzo delikatnie mieszamy, dodajmy dwie łyżki mąki i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Wykładamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, odstawiamy do przestygnięcia. Smarujemy serkiem twarogowym, rozkładamy płaty łososia, a następnie zwijamy w roladę. Zwijamy ją w folię i wkładamy na kilka godzin, aby zastygła. Następnie kroimy roladę w plasterki.

Rolada z łososiem i szpinakiem.

Coś genialnego. Pierwszy raz jadłam to w restauracji i od razu to pokochałam :) Składniki: mrożony szpinak; 400 g łososia w plastrach; 4 jajka; twaróg lub dwa opakowania serków twarogowych; 2 ząbki czosnku; mąka; masło; pieprz, sól. Sposób przygotowania: Szpinak rozmrażamy na patelni, dodajemy sól, pieprz oraz przeciśnięty czosnek. Gdy szpinak ostygnie, dodajemy do niego żółtka z jajek, a białka ubijamy na sztywno. Ubitą pianę dodajemy do szpinaku i bardzo delikatnie mieszamy, dodajmy dwie łyżki mąki i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Wykładamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, odstawiamy do przestygnięcia. Smarujemy serkiem twarogowym, rozkładamy płaty łososia, a następnie zwijamy w roladę. Zwijamy ją w folię i wkładamy na kilka godzin, aby zastygła. Następnie kroimy roladę w plasterki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
gotowanie kuchnia Jedzenie Pomysły +5 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: