Więcej zszywek ze źródła

swiatdomowejkuchni.blogspot.com

Rolada z mięsa mielonego z ... ,,,,,, Sałatka warstwowa z kurczak... Deser Natas do Céu Klopsiki zapiekane w sosie ... Kurczak w cieście francuski... Sałatka warstwowa z kurczak... Zapiekanka ziemniaczana à l... Składniki:
250 g serka masc...

Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym

800 g mięsa mielonego (najlepiej łopatki wieprzowej)
1 surowe jajko
1 sucha bułka
sól, pieprz, majeranek, Vegeta
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
mleko do namoczenia bułki

Nadzienie:
4 jajka ugotowane na twardo
świeża natka pietruszki
świeży koperek
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
50 g starkowanego żółtego sera

Dodatkowo:
kawałki masła
bułka tarta
ajka obrać i pokroić w kostkę. Dodać sól, pieprz, majonez i posiekaną natkę pietruszki z koperkiem. Wymieszać.
Następnie należy przygotować masę mięsną.
Bułkę namoczyć w mleku. Pozostawić, aż zmięknie. Odcisnąć. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić na maśle. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać odciśniętą bułkę, jajko, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, majeranek i Vegetę. Wyrobić na gładką masę. Przygotować folię spożywczą (odcinek około 40 cm długości). Rozłożyć ją na blacie. Posypać obficie bułką tartą. Zwilżyć ręce wodą. Masę mięsną wyłożyć na płat foli formując prostokąt. Lekko docisnąć.
Mięso pokryć równomiernie farszem jajecznym, zostawiając jeden koniec bez farszu.
Za pomocą foli zwinąć równomiernie roladę. Lekko docisnąć.
Gotową roladę (już bez folii) przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu rolady położyć kilka niewielkich kawałków masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 50 - 60 minut w temperaturze 200ºC .
Wyjąć z piekarnika. Chwilę przestudzić a następnie pokroić w plastry.

Zszywka przypięta także na tablicach:
roladki kuchnia MIELONE Coś na ząb +26 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: