Michaił Bułhakow: „Mistrz i Małgorzata”


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Pita
Proste bułki pszenne. Teraz...
roladki z tortilla z 3 nadz...
Ślimaczki z ciasta francusk...
TRADYCYJNY BARSZCZ WIGILIJNY
Pierniczki na Boże Narodzenie
Rolada serowa bez pieczenia
TOP 15 Najlepszych Przepisó...
Ciasto jogurtowe z makiem i...
Kruche ciasto ze śliwkami -...
Jabłecznik straciatella
Mięciutki jabłecznik z dużą...
Rolada z mięsa mielonego z ...
Ciasto z masą z serka masca...
Pijane oponki
Sernik z Bardzo Małym Nakła...
Rolada orzechowa
Czekoladowa kostka z kaszy ...
Ciasto Cappuccino orzechowe
Przepyszny sernik - przepis...
Ciasto śnieżne kule w 15 minut
Pianka z wiśniami, czereśni...
Miodownik z kremem z kaszą ...
Śledzie pod pierzynką Skład...
sernik "Kwitnący tulip...
rajskie ciasto
Beatka7474

Beatka7474 od safari

Dodane 10.04 o 13:02
Obserwuj

Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym 800 g

mięsa mielonego (najlepiej łopatki wieprzowej) 1 surowe jajko 1 sucha bułka sól, pieprz, majeranek, Vegeta 2 ząbki czosnku 1 mała cebula mleko do namoczenia bułki Nadzienie: 4 jajka ugotowane na twardo świeża natka pietruszki świeży koperek 1 łyżka majonezu sól, pieprz 50 g starkowanego żółtego sera Dodatkowo: kawałki masła bułka tarta ajka obrać i pokroić w kostkę. Dodać sól, pieprz, majonez i posiekaną natkę pietruszki z koperkiem. Wymieszać. Następnie należy przygotować masę mięsną. Bułkę namoczyć w mleku. Pozostawić, aż zmięknie. Odcisnąć. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić na maśle. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać odciśniętą bułkę, jajko, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, majeranek i Vegetę. Wyrobić na gładką masę. Przygotować folię spożywczą (odcinek około 40 cm długości). Rozłożyć ją na blacie. Posypać obficie bułką tartą. Zwilżyć ręce wodą. Masę mięsną wyłożyć na płat foli formując prostokąt. Lekko docisnąć. Mięso pokryć równomiernie farszem jajecznym, zostawiając jeden koniec bez farszu. Za pomocą foli zwinąć równomiernie roladę. Lekko docisnąć. Gotową roladę (już bez folii) przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu rolady położyć kilka niewielkich kawałków masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 50 - 60 minut w temperaturze 200ºC . Wyjąć z piekarnika. Chwilę przestudzić a następnie pokroić w plastry.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: