Już 10.07.2020 o 20:00 pierwszy live sprzedażowy. Zapisz się tutaj i wykorzystaj super okazje!

Więcej zszywek z tablicy

Rolady na słodko

Rolada biszkoptowa-przepis ...
Niesamowita rolada bezowa z...
ROLADA BEZOWA Z MALINAMI Be...
rolada z bitą śmietaną jajk...
Rolada bezowa z jeżynami Sk...
Ależ to jest pyszne! Budape...
Rolada biszkoptowa Raffaello
Rolada z truskawkami Rolada...
Kakaowa rolada z kremem ban...
Rolada kokosowa Na biszkopt...
Rolada Bounty bez pieczenia
rolada Składniki (ciasto): ...

Więcej zszywek ze źródła

malacukierenka.pl

Babeczki jagodowe Kruszonka z bananami "Bananowe niebo" Ciasto budyniowe z agrestem... Budyniowe ciasto z agrestem... MEGA Proste ciasto z TRUSKA... Ciasto z TRUSKAWKAMI i pian... Pyszne, proste muffiny z TR... Najprostsze Szybkie CIASTO ...

Rolada z truskawkami Rolada z truskawkami Składniki:

4 jajka 1 łyżka zimnej wody 60g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 500g umytych truskawek 250g serka mascarpone 50g śmietanki 30% 2 kopiaste łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: truskawki do ozdoby cukier puder do posypania ciasta 1. Białka ubić z 1 łyżką wody. Stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy. Ciągle ubijać, aż powstanie gęsta, lśniąca piana. 2. Do piany dodawać po jednym żółtku, po każdym dodaniu delikatnie wymieszać (można mikserem na najniższych obrotach). 3. Przesiać obie mąki i wymieszać je z proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy jajecznej w trzech porcjach, po każdym dodaniu delikatnie wymieszać (najlepiej ręcznie). 4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (użyłam dużej, płaskiej blachy, która była dołączona do wyposażenia piekarnika) i równomiernie rozprowadzić ciasto. Piec w temperaturze 180oC przez około 20 minut ( termoobieg 160oC).5. Ciasto przełożyć na wilgotną ściereczkę do góry spodem (pergaminem do góry). Przykryć drugą wilgotną ściereczką i pozostawić do całkowitego wystygnięcia (dzięki wilgotnym ściereczkom ciasto będzie delikatnie wilgotne i będzie je można łatwo rolować). 6. Serek mascarpone rozetrzeć, dodać cukier puder, cukier waniliowy i śmietankę, wymieszać na gładką, jednolitą masę. Truskawki pokroić i delikatnie wymieszać z serkiem. 7. Z ostygniętego biszkopta zdjąć pergamin. Posmarować go kremem z truskawkami, zostawiając 1-2 centymetrowy czysty brzeg (nie zostawiamy go na krawędzi, która będzie w środku rolady). Następnie zrolować ciasto i delikatnie docisnąć. Posypać cukrem pudrem i ozdobić truskawkami.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY