Roladki z cukinii i szynki dojrzewającej Potrzebujesz
(2 porcje): CUKINIA 1 mała SZYNKA DOJRZEWAJĄCA (prosciutto/ szwarcwaldzka/serrano) 4 plastry SEREK MASCARPONE 3-4 łyżki POMIDORY SUSZONE W OLEJU 4 sztuki RUKOLA do smaku OLIWA do smaku Wykonanie: 1. Umytą cukinię pokrój na płaskie pasy obieraczką do warzyw. 2. Rozłóż plastry szynki (po dwa na porcję) na talerzu/blacie roboczym. Ułóż je tak, by oba plastry zachodziły lekko na siebie. 3. Na plastrach szynki ułóż następnie paski cukinii. 4. Dodaj po 2 łyżki na porcję serka i rozsmaruj go delikatnie na cukinii. 5. Odcedź pomidory z oleju i połóż na serek, dodaj też rukolę. 6. Całość zawiń ostrożnie w rulon. 7. Pokrój na kawałki i serwuj skropione oliwą
Użytkownicy także przypinają: