Kodeks Napoleona\


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia/ smakowitości

...
Faszerowana papryka
2 duże ...
Roladki z Kurczaka ze Szpin...
....
Zapiekanka bolońska.
Przepi...
Potrzebne bedą nam piersi z...
Kurczak caprese pieczony w ...
Kokosanki! :) Polecam jako ...
malinowa199

malinowa199 od amilo36d

Dodane 18.02 o 14:17
Obserwuj
Roladki z Kurczaka ze Szpinakiem i Mozzarellą...pychota
Farsz: 1 łyżka masła, 250 g szpinaku (może być mrożony), 2 ząbki czosnku, 100 g mozzarelli , sól, pieprz. Na patelni rozpuść masło, dodaj szpinak i odparuj go (z mrożonym ten krok zajmie trochę więcej czasu). Wciśnij czosnek, dopraw solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszaj do czasu, aż ser się rozpuści i dokładnie połączy ze szpinakiem. Odstaw do wystygnięcia. Piersi przekrój wzdłuż, tak żeby otrzymać 4 filety. Każdy z nich włóż między folię spożywczą i rozbij na cienki kotlet. Kotlety oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na mięsie ułóż porcję szpinaku i ścisło zawiń w rulonik. Następnie obtocz w bułce tartej wymieszanej z czosnkiem granulowanym i papryka ostrą (możesz zrobić bez panierki będzie wówczas bardziej dietetyczne). Na wierzch połóż ketchup i plaster mozzarelli...

Roladki z Kurczaka ze Szpinakiem i Mozzarellą...

pychota
Farsz: 1 łyżka masła, 250 g szpinaku (może być mrożony), 2 ząbki czosnku, 100 g mozzarelli , sól, pieprz. Na patelni rozpuść masło, dodaj szpinak i odparuj go (z mrożonym ten krok zajmie trochę więcej czasu). Wciśnij czosnek, dopraw solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszaj do czasu, aż ser się rozpuści i dokładnie połączy ze szpinakiem. Odstaw do wystygnięcia. Piersi przekrój wzdłuż, tak żeby otrzymać 4 filety. Każdy z nich włóż między folię spożywczą i rozbij na cienki kotlet. Kotlety oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na mięsie ułóż porcję szpinaku i ścisło zawiń w rulonik. Następnie obtocz w bułce tartej wymieszanej z czosnkiem granulowanym i papryka ostrą (możesz zrobić bez panierki będzie wówczas bardziej dietetyczne). Na wierzch połóż ketchup i plaster mozzarelli...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

liliana200

Zrobiłam, bardzo dobre, tylko panierka jest niepotrzebna, a zamiast ketchupu dałam swój sos barbecue.

 |  16.03 o 18:59  

GoodnIce

Właśnie wstawiłam do piekarnika ^^ używam sosu pomidorowego z Biedronki ( Passata z czosnkiem ), a szpinak dusze na parze

 |  16.09 o 20:09  

Anielica_Klara

Wyglądają świetnie.

 |  18.05 o 16:32  

ewaklos2

roladki Roladki z Kurczaka ze Szpinakiem i Mozzarellą...pychota Farsz: 1 łyżka masła, 250 g szpinaku (może być mrożony), 2 ząbki czosnku, 100 g mozzarelli , sól, pieprz. Na patelni rozpuść masło, dodaj szpinak i odparuj go (z mrożonym ten krok zajmie trochę więcej czasu). Wciśnij czosnek, dopraw solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszaj do czasu, aż ser się rozpuści i dokładnie połączy ze szpinakiem. Odstaw do wystygnięcia. Piersi przekrój wzdłuż, tak żeby otrzymać 4 filety. Każdy z nich włóż między folię spożywczą i rozbij na cienki kotlet. Kotlety oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na mięsie ułóż porcję szpinaku i ścisło zawiń w rulonik. Następnie obtocz w bułce tartej wymieszanej z czosnkiem granulowanym i papryka ostrą (możesz zrobić bez panierki będzie wówczas bardziej dietetyczne). Na wierzch połóż ketchup i plaster mozzarelli...

 |  28.02 o 22:28  

Wiolka166

passaty zamiast ketchup przepraszam

 |  24.02 o 22:03  

Wiolka166

ja użyłam passazamiast ketchup. Pycha

 |  24.02 o 22:02  

p_ola

dzis chce zrobic ale hmm... ile piec i w jakiej temp?

 |  16.02 o 15:07  

sabinamorka

Mam ochotę to zjesc ..

1  |  15.02 o 11:39  

olgarubia

ten niby kechup to podejrzewam ze to bardziej pomidory z puszki zmiazdzone na papkę

 |  11.02 o 17:40   Pokaż odpowiedzi

andzia314

musi być pysznne

 |  10.02 o 21:05  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: