Więcej zszywek z tablicy

Obiad

Wieprzowina po chińsku

2 p...
Kotlety mielone z rodzynkam...
Schab w sosie cebulowym z p...
Kotlety mielone z pomidorka...
Polędwiczka wieprzowa duszo...
Curry z wieprzowiną i papry...
Kurczak curry z ananasem

 ...
Pieczone kotleciki drobiowe...
Karkówka duszona z kapustą ...
Rolady z karkówki nadziane ...
Klopsiki w sosie musztardow...
Soczyste, pieczone klopsy z...
SCHAB PO BAKOŃSKU

    scha...
Karkówka po żydowsku

Alter...
Wołowe klopsiki z kluskami ...
Rolada inna niż wszystkie

...
Roladki wieprzowe z ogórkie...
Papryka faszerowana CZUSZKI...
Karkówka w sosie śmietanowo...
Danie jednogarnkowe z ziemn...
Mięso mielone z kuskusem

1...
udka indycze pieczone w mar...
żeberka w młodej kapuście 
...
schab w sosie ketchupowym 
...
schab we włoskiej kapuście ...
Ryż w pikantym sosie orient...

Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

Oszukany sernik z serka mas... sałatka z buraków, fety i r... Kruche łyżeczki z sałatką z... śledzie po meksykańsku Rolada marchewkowa Wytrawny keks z warzywami -... Mniaam :) "Smocze ciasto" -... plaster miodu z folii bąbel...

Rolady z karkówki nadziane kiszoną kapustą i pieczarkami


Karkówka pokrojona na 1cm plastry
Kapusta kiszona
Pieczarki
sól
pieprz
papryka słodka
duży ząbek czosnku
1 cebula
mąka do zaciągnięcia sosu
tłuszcz do smażenia

Kapustę gotujemy tak al dente ( będzie się jeszcze dusić z roladkami)
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie przesmażamy na łyżce masła, delikatnie solimy.
Ugotowaną i odciśniętą z nadmiaru wody kapustę kroimy drobno.
Dodajemy przesmażone pieczarki przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Plastry karkówki rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry ,uważając aby nie zrobić dziurek.
Przyprawiamy solą i pieprzem .Układamy farsz z kapusty i pieczarek .

Następnie zwijamy w roladkę i związujemy nićmi lub spinamy wykałaczkami. Na głębokiej patelni roztapiamy łyżkę masła dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i przygotowane roladki ,oprószamy słodką papryką i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor.
Następnie zalewamy do połowy bulionem,
( ewentualnie wodą z dodatkiem magi lub sosu sojowego)
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek
Dusimy pod przykryciem do miękkości w razie potrzeby uzupełniamy odparowany płyn.
5. Miękkie roladki przekładamy na talerz,zdejmujemy nici lub wykałaczki.
Powstały sos przecedzamy przez gęste sito,zaciągamy mąką.
W razie potrzeby sos doprawiamy jeszcze do smaku.(można dodać odrobinę przecieru pomidorowego ,sos zyska na kolorze i smaku).

Proporcje to np. 1 kg kapusty kiszonej i 600/700 gram pieczarek.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Obiady Mięso Kuchnia +54 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: