Więcej zszywek z tablicy

mniam

Kotlety Siekane z Piersi Ku...
Brakuje tylko 'orbit&#...
Kopytka-podstawowy przepis
Krokiety ziemniaczane chrup...
Sposób przygotowania 2 szkl...
Nalesniki BOUNTY w wersji FIT
Nalesniki BOUNTY w wersji FIT
Rolady z karkówki nadziane ...
Ciasto ferrero rocher bez p...
Makaron z pieczonym kurczak...
Kaszotto z indykiem, fasolk...
Składniki: 4 piersi z kurcz...
Babka zebra ;-)
Ciasto czekoladowe w 10 minut
***
Puchaty omlet serowo-warzywny
pulpeciki w sosie koperkowy...
Krokiety z kalafiora i czos...
Sernik z białą czekoladą i ...
KFC GF CHICKEN
KRÓWKA BEZ PIECZENIA W PÓŁ ...
Kurczakowa sałatka z pieroż...
Kurczak a`la pizza

Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

#cake #sernik #maliny SZARLOTKA Z KREMEM WANILIOW... Potato dauphinoise czyli zi... Mięso mielone po bałkańsku Makowiec w pieluszkach Pierś z kurczaka w sosie or... Pierś z kurczaka w sosie or... Oszukany sernik z serka mas... sałatka z buraków, fety i r...

Rolady z karkówki nadziane kiszoną kapustą i pieczarkami

Karkówka pokrojona na 1cm plastry Kapusta kiszona Pieczarki sól pieprz papryka słodka duży ząbek czosnku 1 cebula mąka do zaciągnięcia sosu tłuszcz do smażenia Kapustę gotujemy tak al dente ( będzie się jeszcze dusić z roladkami) Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie przesmażamy na łyżce masła, delikatnie solimy. Ugotowaną i odciśniętą z nadmiaru wody kapustę kroimy drobno. Dodajemy przesmażone pieczarki przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Plastry karkówki rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry ,uważając aby nie zrobić dziurek. Przyprawiamy solą i pieprzem .Układamy farsz z kapusty i pieczarek . Następnie zwijamy w roladkę i związujemy nićmi lub spinamy wykałaczkami. Na głębokiej patelni roztapiamy łyżkę masła dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i przygotowane roladki ,oprószamy słodką papryką i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Następnie zalewamy do połowy bulionem, ( ewentualnie wodą z dodatkiem magi lub sosu sojowego) Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek Dusimy pod przykryciem do miękkości w razie potrzeby uzupełniamy odparowany płyn. 5. Miękkie roladki przekładamy na talerz,zdejmujemy nici lub wykałaczki. Powstały sos przecedzamy przez gęste sito,zaciągamy mąką. W razie potrzeby sos doprawiamy jeszcze do smaku.(można dodać odrobinę przecieru pomidorowego ,sos zyska na kolorze i smaku). Proporcje to np. 1 kg kapusty kiszonej i 600/700 gram pieczarek.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przekąski i Dania ciepłe Jedzonko Kuchnia Kuchnia +53 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: