Więcej zszywek z tablicy

Papusiamy!

Faszerowana Bagietka na Cie...
#pyszności
Makaron z kurczakiem na cze...
Rozgrzewający krem z dyni. ...
TOFFIFEE - pyszne ciasto be...
...
lionqueen0207

lionqueen0207 od Sylonix

Dodane 28.09 o 20:10
Obserwuj
Rozgrzewający krem z dyni. Wspaniały na te zimne, jesienne dni. SKŁADNIKI: - 800 g dyni (500 g po obraniu) - 1 duży ziemniak około 250g - 1 marchewka - 2 łyżki oleju kokosowego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka kurkumy w proszku - 1 łyżka świeżego startego imbiru -1 łyżeczka curry - 1/4 łyżeczki ostrej papryki - szczypta gałki muszkatołowej - szczypta cynamonu - 1 i 1/2 szklanki bulionu - 400g mleka kokosowego PRZYGOTOWANIE: 1. Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki i marchew obrać i też pokroić w kostkę.  2. W większym garnku na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Dodać dynie, marchew i ziemniaki, doprawić solą, wsypać kurkumę, curry, ostrą paprykę i dodać imbir. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut. 3. Wlać gorący bulion, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować do miękkości warzyw 4. Zdjąć z ognia. Dodać szczyptę cynamonu i gałki muszkatołowej. Doprawić do smaku solą. Wlać mleko kokosowe i zblendować. Postawić na ogniu i tylko zagotować ciągle mieszając. 5. Podawać z wybranymi dodatkami: Śmietanka 30%/ mleko kokosowe /prażone pestki dyni lub słonecznika /groszek ptysiowy /grzanki/natka pietruszki lub kolendra. Smacznego :-)

Rozgrzewający krem z dyni.

Wspaniały na te zimne, jesienne dni. SKŁADNIKI: - 800 g dyni (500 g po obraniu) - 1 duży ziemniak około 250g - 1 marchewka - 2 łyżki oleju kokosowego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka kurkumy w proszku - 1 łyżka świeżego startego imbiru -1 łyżeczka curry - 1/4 łyżeczki ostrej papryki - szczypta gałki muszkatołowej - szczypta cynamonu - 1 i 1/2 szklanki bulionu - 400g mleka kokosowego PRZYGOTOWANIE: 1. Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki i marchew obrać i też pokroić w kostkę.  2. W większym garnku na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Dodać dynie, marchew i ziemniaki, doprawić solą, wsypać kurkumę, curry, ostrą paprykę i dodać imbir. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut. 3. Wlać gorący bulion, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować do miękkości warzyw 4. Zdjąć z ognia. Dodać szczyptę cynamonu i gałki muszkatołowej. Doprawić do smaku solą. Wlać mleko kokosowe i zblendować. Postawić na ogniu i tylko zagotować ciągle mieszając. 5. Podawać z wybranymi dodatkami: Śmietanka 30%/ mleko kokosowe /prażone pestki dyni lub słonecznika /groszek ptysiowy /grzanki/natka pietruszki lub kolendra. Smacznego :-)

Zszywka przypięta także na tablicach:
W mojej kuchni kuchnia jedzonko ! przepisy +10 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: