Więcej zszywek z tablicy

ulubione

...
Rożki z mięsem mielonym Skł...
Placuszki z szynką, kukuryd...
ewcia21

ewcia21 od MaJe_CzKa222

Dodane 28.10 o 17:09
Obserwuj
Rożki z mięsem mielonym Składniki Rożki waflowe 50dkg mielonej łopatki wieprzowej 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki gęstej śmietany 18 % 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki sól,pieprz, vegeta, dowolne przyprawy Do panierowania: 2 jajka, 1 łyżka mąki bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle,dodać do niej marchewkę startą na średniej tarce i chwilę razem smażyć. Mięso mielone przełożyć do miski,dodać usmażoną cebulę z marchewką,śmietanę,natkę pietruszki,bułkę tartą,przyprawy i wymieszać. Masą mięsną nadziać rożki waflowe. Panierować najpierw w jajku z dodatkiem mąki ,a później w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu z każdej strony. Doskonale smakują na ciepło, jak również na zimno z sosem czosnkowym.

Rożki z mięsem mielonym Składniki Rożki waflowe

50dkg mielonej łopatki wieprzowej 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki gęstej śmietany 18 % 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki sól,pieprz, vegeta, dowolne przyprawy Do panierowania: 2 jajka, 1 łyżka mąki bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle,dodać do niej marchewkę startą na średniej tarce i chwilę razem smażyć. Mięso mielone przełożyć do miski,dodać usmażoną cebulę z marchewką,śmietanę,natkę pietruszki,bułkę tartą,przyprawy i wymieszać. Masą mięsną nadziać rożki waflowe. Panierować najpierw w jajku z dodatkiem mąki ,a później w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu z każdej strony. Doskonale smakują na ciepło, jak również na zimno z sosem czosnkowym.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione Pomysły Ulubione Pyszności ;P +115 innych
Zgłoś naruszenie

MaJe_CzKa222

magdavon84 , bądź pierwsza i wypróbuj ten extra przepis :)

 |  8.11 o 20:16  

magdavon84

robił już je ktoś?wyglądają extra!!

1  |  23.10 o 18:44  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: