Więcej zszywek z tablicy

Wigilia

WIGILIJNE NALEŚNIKI Z MAKIE...
Łazanki z kapustą i grzybam...
Barszcz czerwony czysty (Wi...
Barszcz wigilijny - przepis...
Śledzie po kaszubsku

    1...
Śledzie w śmietanie

Śledzi...
Śledzie w pomidorach

    6...
Ryba po grecku

    500 g f...
Śledzie z czerwoną cebulą i...
Śledziowa sałatka warstwowa...
Salceson grzybowy - przepis...

Więcej zszywek ze źródła

www.pasjasmaku.com

Biała kiełbasa pieczona w p... Grillowane pieczarki #smacznieizdrowo Wieprzowina po chińsku

2 p... Makaron z łososiem i brokuł... Pikantny kalafior smażony z... Kotlety mielone z rodzynkam... Spaghetti z pieczarkami i s... Makaronowa patelnia

    1/...
Maria_anna

Maria_anna

Dodane 10.12 o 21:11 z

www.pasjasmaku.com

Obserwuj

Ryba po grecku


500 g filetów z dorsza lub innej ryby
5 marchewek
2 pietruszki
kawałek selera
2 cebule
2-3 listki laurowe
5 ziarenek ziela angielskiego
5 ziarenek pieprzu
150-200 g koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
cukier do smaku
1-2 łyżeczki musztardy
ok. 300 ml wody

Dodatkowo:

olej do smażenia warzy
olej do smażenia ryby
mąka, jajko i bułka do panierowania filetów

Filety rozmrozić, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odłożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Marchewki, pietruszki i selera obrać. Zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa podsmażyć w garnku lub na dużej patelni na niewielkiej ilości oleju, a następnie zalać je wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Następnie do warzyw dodać koncentrat i musztardę, wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut na małym ogniu.

Usmażoną rybę ułożyć na półmisku i przykryć ją warzywną kołderką.

Można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Polubili: Patka1001
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: