Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Moldes Moda por Medida: COM...
Moldes Moda por Medida: COM...
Borse + Pattern. Discussion...
Сумка. Выкройка. | сумки | ...
Moldes Moda por Medida: SAC...
Сумка из ткани. Просто
Passo a passo molde de bols...
Moldes Moda por Medida: COM...
Moldes Moda por Medida: COM...
Moldes Moda por Medida: SAC...
nice and easy
2015 latest Michael Kors Ha...
Excelente bolsa con patrone...
diy
3D Butterfly Wall Art in Pi...
Yarn storage
Ring for stranded knitting
knitting with 2 yarns!
Love of Knitting Fall
How to Knit - The Basics fr...
Dream catcher - looks so cu...
Lace your shoes any number ...
How to cut snowflakes. The ...
DIY Diamond Chain
Hoe maak je een armbandje...
diy
adusia3009

adusia3009

Dodane 7.12 o 20:29
Obserwuj
Ryba "po grecku"

3 części marchwi*
1 część pietruszki
1 część selera
2 części cebuli
kilka łyżek mocnego koncentratu pomidorowego
sól, cukier i dużo pieprzu
olej

filety świeżej ryby - dorsz, sandacz**
bułka tarta
jajko

Cebulę pokrój w cienkie półplasterki i podsmaż na dużej patelni na złoto na sporej ilości oleju. Dodaj starte na grubej tarce warzywa, dopraw solą, niewielką ilością cukru i pieprzem. Wlej nieco wody, przykryj patelnię pokrywką i duś ok 10 minut. Potem zdejmij pokrywkę, zwiększ płomień i podsmażaj jeszcze kilka minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj dokładnie i podsmażaj jeszcze ok 10 minut. Pod koniec smażenia dopraw sporą ilością pieprzu oraz sprawdź ilość soli i pieprzu. Warzywa powinny być lekko słodkawe.

Filety z ryby umyj i osusz papierowym ręcznikiem, posól i odstaw na kilka minut, a potem obtocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju. Na dnie naczynia, w którym będziesz podawać rybę wyłóż kilka łyżek duszonych warzyw, na nich rybę, a następnie kolejną warstwę warzyw. Najlepiej, gdyby ryba i warzywa były jeszcze ciepłe. Całość dokładnie przykryj warzywami, przykryj półmisek folią spożywczą i odstaw do schłodzenia.
Podawaj na zimno lub na ciepło z domowym chlebem. To tradycyjna w moim domu potrawa wigilijna. 

* proporcje, które stosuję, ale wychodzi z tego dość duża porcja:
na ok 800g ryby
600g marchwi + 200g pietruszki + 200g selera + 400g cebuli + ok 4-6 kopiatych łyżek koncentratu
lubimy dużo, dużo warzyw i muszą być nieźle popieprzone :)

Ryba "po grecku"


3 części marchwi*
1 część pietruszki
1 część selera
2 części cebuli
kilka łyżek mocnego koncentratu pomidorowego
sól, cukier i dużo pieprzu
olej

filety świeżej ryby - dorsz, sandacz**
bułka tarta
jajko

Cebulę pokrój w cienkie półplasterki i podsmaż na dużej patelni na złoto na sporej ilości oleju. Dodaj starte na grubej tarce warzywa, dopraw solą, niewielką ilością cukru i pieprzem. Wlej nieco wody, przykryj patelnię pokrywką i duś ok 10 minut. Potem zdejmij pokrywkę, zwiększ płomień i podsmażaj jeszcze kilka minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj dokładnie i podsmażaj jeszcze ok 10 minut. Pod koniec smażenia dopraw sporą ilością pieprzu oraz sprawdź ilość soli i pieprzu. Warzywa powinny być lekko słodkawe.

Filety z ryby umyj i osusz papierowym ręcznikiem, posól i odstaw na kilka minut, a potem obtocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju. Na dnie naczynia, w którym będziesz podawać rybę wyłóż kilka łyżek duszonych warzyw, na nich rybę, a następnie kolejną warstwę warzyw. Najlepiej, gdyby ryba i warzywa były jeszcze ciepłe. Całość dokładnie przykryj warzywami, przykryj półmisek folią spożywczą i odstaw do schłodzenia.
Podawaj na zimno lub na ciepło z domowym chlebem. To tradycyjna w moim domu potrawa wigilijna.

* proporcje, które stosuję, ale wychodzi z tego dość duża porcja:
na ok 800g ryby
600g marchwi + 200g pietruszki + 200g selera + 400g cebuli + ok 4-6 kopiatych łyżek koncentratu
lubimy dużo, dużo warzyw i muszą być nieźle popieprzone :)

Polubili: zagatkatl aga7798
Zszywka przypięta także na tablicach:

jedzonko

Potrawy z Ryb i Owoców Morza

ryby

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: