Więcej zszywek ze źródła

kulinarnyswiatdomi.blogspot.com

Galaretkowiec

 Składniki:
... Semifreddo z mascarpone, cz... Ryżowy blok czekoladowy 

 ... Semifreddo z mascarpone, cz... Calzone

Ryżowy blok czekoladowy


warstwa biała:
55 gram masła
1 łyżka miodu
150 gram białej czekolady
50 gram ryżu preparowanego
warstwa ciemna:
55 gram masła
2 łyżki miodu
125 gram gorzkiej czekolady
75 gram ryżu preparowanego



Warstwa biała:
Roztopić masło, miód i białą czekoladę w niewielkim rondelku. Do miski wsypać ryż , dodać masę z rondelka i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem blachy. Wyrównać spód lekko dociskając.

Warstwa ciemna:
Roztopić masło, miód i gorzką czekoladę w niewielkim rondelku. Do miski wsypać ryż , dodać masę z rondelka i dokładnie wymieszać. Masę równomiernie wyłożyć na masę białą. Wyrównać lekko dociskając.

Całość wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Pokroić w kostkę.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY