


SALATKA MEKSYKANSKA Z RYZEMpół szklanki ryżu
1 papryka czerwona
puszka czerwonej fasolki
pół puszki kukurydzy
pół szklanki mrożonego groszku (lub pół puszki groszku konserwowego)
mała czerwona cebula
3 ogórki konserwowe
ząbek czosnku
przyprawy: sól, pieprz, tabasco, oregano
kilka łyżek majonezu
Wykonanie:
Ryż gotujemy na sypko i studzimy. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę, groszek mrożony gotujemy kilka minut, osączamy i studzimy. Fasolkę i kukurydzę osączamy, czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę i łączymy z majonezem. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i tabasco. Schładzamy przed podaniem.
Polubili:
moniczi02
meov
edi9a
patrryshia
salatka69
draganek
affen
sabima
nelbar
izu1111
oraz 12 innych użytkowników
Zszywka przypięta także na tablicach:
Cooking Smażing kuchnia alkohole,jedzonko UGOTOWANI +51 innych
Cooking Smażing kuchnia alkohole,jedzonko UGOTOWANI +51 innych
Użytkownicy także przypinają:
Reklama:
bajeczniee123
omonoomno zjadłabym <3 ;)