Więcej zszywek z tablicy

Przetwory

Marakuja
Grzybki w słodko-kwaśnej za...
Grzyby w zalewie słodko-kwa...
ogórki konserwowe 

ogórki ...
ogórki po meksykańsku 

ogó...
sałatka szwedzka do słoików...
buraczki z papryką do słoik...
Kabaczek faszerowany z sose...

Więcej zszywek ze źródła

zcukrempudrem.blogspot.com

nutellowy sernik z mascarpo... Wielkanocna sałatka

200 gr... Sałatka z selerem

200 gram... Pianka cappuccino mięciutkie leniwe (z ziemni... delikatne placuszki z jabłk... udka indycze pieczone w mar... rogaliki ziemniaczane z mar... wafle ze śmietanką do kawy ...

sałatka szwedzka do słoików



4kg ogórków
2 kg cebuli
1/2 kg marchwi
główka czosnku
3 łyżki soli

zalewa:
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju

pieprz mielony do smaku, dałam 2 łyżki


Umyte , nieobrane ogórki pokroić w plastry, cebulę w cienkie plasterki.Ogórki i cebulę wymieszać z solą i pozostawić na 2 godziny, soku nie wylewać.
Dodać pokrojoną w cienkie plasterki marchew i rozdrobniony czosnek (pokroiłam w plasterki).
Składniki zalewy zagotować i ostudzić.
Całość wymieszać z zalewą, odstawić na 12 godz.


Po tym czasie przekładać do słoików, wypełniać pozostałą zalewą.
Pasteryzować przez 10 minut, studzić w normalnej pozycji.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.