Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Przepis na pomidorki w zale...
Pieczone miażdżone młode zi...
...
Ciasto bezowa śliwka w czek...
MAKARON Z KURCZAKIEM I SZPI...
Ciasto Kokosowe Bounty. Prz...
Dania z ryb. Propozycje 3 p...
Włoska zupa z pieczonej dyni
Sałatka z cukinii- do słoik...
Jak nakrywać do obiadu
TORT CZEKOLADOWY Z TRUFLAMI...
Pycha! TORT BROWNIE Z MASŁE...
czekoladowe malibu
Ciasto „pijana śliwka” z nu...
Ciasto z piernikami katarzynka
Kurczak teriyaki - błyskawi...
Ciasto czekoladowo-bananowe...
ciasto rafaello
Ciasto z musem z czekolady ...
Pizza otrębowa :) Dieta Duk...
nadziewana papryka z kasza ...
Mojito truskawkowe Składnik...
Ciasto czekoladowo-bananowe...
Pierś z kurczaka duszona w ...
Super proste brukselki w po...
Likier Czekoladnica Składni...

Więcej zszywek ze źródła

blogzapetytem.pl

Koreczki salami z serkiem i... Caisto zielone jabłuszko :)... król lew Jajka faszerowane Jednogarnkowy obiad z ryżem... klopsiki duszone w młodej k... Rolada z mięsem mielonym
Sk... Bułki jogurtowe
Składniki:
... Snikers bez pieczenia

Skła...
inga34

inga34 od elew1

Dodane 28.08 o 11:50 z

blogzapetytem.pl

Obserwuj

Sałatka z cukinii- do słoików Składniki: 2 kg cukinii

2 cebule 2 marchewki pół kilograma papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 4 łyżki soli olej lub oliwa- około 8-10 łyżeczek Zalewa: 1 szklanka octu 6% 1 szklanka cukru 6 ziarenek pieprzu 6 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżka ziarenek gorczycy *** Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do cukinii. Wszystko umieszczamy w dużej misce, solimy (4 łyżki soli), mieszamy i odstawiamy na 2 godziny *** *** Po tym czasie warzywa odciskamy z soku (całość umieściłam na durszlaku – docisnęłam dłonią) i mieszamy z marchewką startą na tarce o dużych oczkach oraz pokrojoną w paseczki papryką ***** Z podanych składników gotujemy zalewę- tak długo aż cukier się rozpuści. Gorącą mieszamy z warzywami i całość odstawiamy na 2 godziny ****** Następnie surówkę przekładamy do słoików i na wierzch każdego wlewamy łyżeczkę oliwy lub oleju. Zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut po zagotowaniu ***

Zszywka przypięta także na tablicach:
moje sałatki kulinarne Kuchenne wojaże - słono +154 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

blondeee

kto zrobił i próbował? Jestem ciekawa czy warto zaszaleć i zrobić coś innego :)

 |  4.09 o 22:59  

ewka91244

Właśnie się robi, teraz tylko czekać na efekty :)

 |  4.09 o 17:44  

NJersey

Jeśli zrobię tą sałatkę dzisiaj kiedy ja najlepiej zjeść?? jak długo może być w tych słoikach ?

 |  31.08 o 18:29   Pokaż odpowiedzi

jaga_23

ile słoików wyjdzie z tego przepisu ???

 |  29.08 o 22:21   Pokaż odpowiedzi

thebestkasia

orientuje się ktoś ile wychodzi słoików z podanych składników ?:-)

 |  29.08 o 21:11  

inez77

Hey ja w kwestii formalnej..... możecie mi powiedzieć co znaczy dokładnie pasteryzować 10 minut? Laik jestem a bardzo chciałabym zrobić takie sałatki

1  |  29.08 o 12:43   Pokaż odpowiedzi

PIATEKA3

Pyszna :)

1  |  28.08 o 10:32   Pokaż odpowiedzi

Sharlen_

Tak to wygląda, że chyba i ja się skuszę to zrobić :>

 |  27.08 o 16:03  

nelinka

Uwielbiam takie sałatki,wygląda smacznie:)

1  |  27.08 o 12:48   Pokaż odpowiedzi

Hellas26

Zrobię wygląda apetycznie

1  |  27.08 o 8:37  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: