Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Brokułowa sałatka w sosie c...
PIECZARKI FASZEROWANE SZPIN...
Składniki na dużą blaszkę:
...
ogórek + szynka= przystawka...
Klopsiki hiszpańskie na pot...
Pierogi z pieca z kurczakie...
imprezowa przekąska
Sernik Pina Colada

Składni...
PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZA...
Przepis na naleśniki
Sałatka z kalafiorem, rzodk...
BANOFEE PIE CZEKOLADOWE - b...
SZYBKIE SAŁATKI NA LATO – D...
Łazanki z cukinią i pieczar...
KOLOROWE ROLADKI Z WARZYWAM...
Zapiekane naleśniki z szynk...
Sałatka czosnkowa z pieczar...
Kurczak zapiekany ze szpina...
Zapiekanka makaronowa z szy...
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Mini kanapeczki ze szpinaki...
TARTA POMIDOROWO-SEROWA cia...
Pomidor, ogórek kiszony. Py...
Bułeczki z szynką, szpinaki...
Kruche ciasto na tartę (wyt...
Smażone BEZ TŁUSZCZU! Zdrow...
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 9.07 o 18:02
 645
  



SAŁATKA Z FETĄ

Sałatka imprezowa na zimę z produktów całorocznych, tj. zapuszkowanych:-)
Z pysznym sosem majonezowo-ketchupowym odchudzonym jogurtem śródziemnomorskim.

Składniki:
- opakowanie fety
- puszka kukurydzy 
- słoik pieczarek
- 1/2 słoika ogórków konserwowych
- 1/2 czerwonej papryki do dekoracji (surowa lub ze słoika)
- zielenina do dekoracji (szczypiorek lub czubrica)
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- 3 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
Na durszlak przełożyć kukurydzę, pieczarki, ogórki oraz paprykę i dobrze odsączyć (można też użyć papierowego ręcznika kuchennego).
Pieczarki, ogórki i paprykę pokroić na dość dużą kostkę. 
W kostkę pokroić także fetę.

W dużym kubku wymieszać składniki na sos. Podane wyżej proporcje pozwolą uzyskać gęstą konsystencję w kolorze łososiowym.

Na duży półmisek wyłożyć kolejno 2 warstwy kukurydzy, pieczarek, ogórków, papryki i fety Każdą warstwę polać sosem. 
Wierzch udekorować papryką i zieleniną.
Sałatka nadaje się od razu do podania.

   SAŁATKA Z FETĄ Sałatka imprezowa na zimę

z produktów całorocznych, tj. zapuszkowanych:-) Z pysznym sosem majonezowo-ketchupowym odchudzonym jogurtem śródziemnomorskim. Składniki: - opakowanie fety - puszka kukurydzy  - słoik pieczarek - 1/2 słoika ogórków konserwowych - 1/2 czerwonej papryki do dekoracji (surowa lub ze słoika) - zielenina do dekoracji (szczypiorek lub czubrica) Sos: - 2 łyżki majonezu - 3 łyżki ketchupu - 3 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego Na durszlak przełożyć kukurydzę, pieczarki, ogórki oraz paprykę i dobrze odsączyć (można też użyć papierowego ręcznika kuchennego). Pieczarki, ogórki i paprykę pokroić na dość dużą kostkę.  W kostkę pokroić także fetę. W dużym kubku wymieszać składniki na sos. Podane wyżej proporcje pozwolą uzyskać gęstą konsystencję w kolorze łososiowym. Na duży półmisek wyłożyć kolejno 2 warstwy kukurydzy, pieczarek, ogórków, papryki i fety Każdą warstwę polać sosem.  Wierzch udekorować papryką i zieleniną. Sałatka nadaje się od razu do podania.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
livcia11
majtynak1
Anek0208
kingaa2604
aAnetta119955
pczarnecka99
Franceska89
bombeleq86
monique139
megusta20

oraz 8 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY