


sałatka z kurczakiem i ogórkami małosolnymi ok.
300 g piersi z kurczaka + przyprawy - sól, pieprz, słodka mielona papryka, ew. ulubione zioła do drobiu 2 łyżki oliwy do smażenia mała główka sałaty lodowej 2 pomidory pół świeżego, długiego ogórka ok. 10 rzodkiewek 3 większe ogórki małosolne SOS: 2 łyżki oliwy 2 łyżki wody 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta soli, pieprzu ziołowego i cukru Pierś z kurczaka pokroić w paski. Przyprawić i usmażyć na oliwie. Sałatę umyć, porwać na małe kawałki. Pomidory pokroić w ósemki. Ogórka obrać, pokroić w ćwierć-talarki. Rzodkiewki pokroić w ćwiartki, a ogórki małosolne w plastry. Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, dodać ostudzone mięso. Wszystkie składniki sosu wymieszać, polać sałatkę, lekko wymieszać i od razu podawać.
Polubili:
Tetay
Użytkownicy także przypinają:
Reklama: