„Potop” H. Sienkiewicza jako utwór synkretyczny


Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

makaron z rukolą i pomidorami
Pasta z tuńczyka Składniki:...
Kanapki na ciepło są idealn...
Sałatka z awokado i tuńczyka
PIECZONE NUGGETSY Z KURCZAK...
SZYBKIE I PROSTE GOŁĄBKI BE...
ROLADKI Z TORTILLI Z TUŃCZY...
śniadaniowy wrap, przepis p...
SAŁATKA 4 SKŁADNIKOWA Z KUR...
sałatka z kurczakiem i sere...
pyszne tortille
pulpety w sosie musztardowy...
roladki z tortilla z 3 nadz...
faszerowane papryki mięsem ...
Kurczak w kremowym sosie z ...
ZIEMNIAKI FASZEROWANE FETĄ
Zupa podwójnie brokułowa
Szpinakowe placuszki 1 pacz...
Zupa krem z cukinii - najle...
Szwajcarska zupa serowa
Jednogarnkowy, kremowy maka...
Podsmaż cebulkę, potem doda...
Lazania ze szpinakiem serem...
piersi kurczaka w sosie cuk...
NAJLEPSZA SAŁATKA Z KURCZAK...
Sałatka makaronowa z brokuł...
Judit

Judit od MaJe_CzKa222

Dodane 10.02 o 23:08
Obserwuj
sałatka z kurczakiem i serem feta . Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 świeża czerwona papryka 1 średnia sałata lodowa 1/2 op. sera feta ok. 10 oliwek zielonych 5-6 pomidorów suszonych w zalewie 1 łyżeczka curry sól wg uznania pieprz ziołowy wg uznania 1 łyżeczka papryki słodkiej oliwa z oliwek 1 łyżka soku z cytryny   Sposób przygotowania: Filety myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Z 1 łyżki oliwy, curry, soli, pieprzu ziołowego i papryki słodkiej robimy marynatę.  Mięso mieszamy z marynatą i odstawimy na min. 30 minut. Następnie mięso smażymy na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory. Wszystko razem mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Kroimy oliwki, paprykę i ser feta. Sałatę strzępimy dłońmi.  Składniki układamy warstwowo: sałata, posypujemy papryką, oliwkami, kurczakiem i powtarzamy czynność, aż do skończenia składników. Z 3 łyżek oliwy i 1 łyżki soku z cytryny robimy sos i polewamy gotową sałatkę.

sałatka z kurczakiem i serem feta .

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 świeża czerwona papryka 1 średnia sałata lodowa 1/2 op. sera feta ok. 10 oliwek zielonych 5-6 pomidorów suszonych w zalewie 1 łyżeczka curry sól wg uznania pieprz ziołowy wg uznania 1 łyżeczka papryki słodkiej oliwa z oliwek 1 łyżka soku z cytryny   Sposób przygotowania: Filety myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Z 1 łyżki oliwy, curry, soli, pieprzu ziołowego i papryki słodkiej robimy marynatę.  Mięso mieszamy z marynatą i odstawimy na min. 30 minut. Następnie mięso smażymy na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory. Wszystko razem mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Kroimy oliwki, paprykę i ser feta. Sałatę strzępimy dłońmi.  Składniki układamy warstwowo: sałata, posypujemy papryką, oliwkami, kurczakiem i powtarzamy czynność, aż do skończenia składników. Z 3 łyżek oliwy i 1 łyżki soku z cytryny robimy sos i polewamy gotową sałatkę.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: