Melange - Kawa melange (albo Wiener melange)


Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

#Sałatka hit na stole #surimi
#Gulasz gyros drobiowy #Dieta
LASAGNE BOLOGNESE
#sałatka #brokuł, jajko, po...
#kopytka #leniwe Zawsze wyc...
#tosty #impreza
...
#potrawka #kurczak
Sałatka makaronowa z papryk...
Gołąbki z pieczarkami
Kopytka – tradycyjny i pros...
Omlet idealny! Przepis na n...
Szybka sałatka obiadowa z s...
.com
Schab po bałkańsku Składnik...
Sałatka jajeczna z selerem ...
Sałatka do Pracy: TOP 10 Pr...
Zapiekanka ziemniaczano-bro...
Łazanki z białą i kiszoną k...
Roladki z rukolą
Sos czosnkowy do pizzy
Pasta z awokado na energety...
Pielmienie moskiewskie
DOMOWA PIZZA: TOP 15 Najlep...
Zapiekanka ziemniaczana z m...
Jak Jeść Awokado? 15 Pyszny...
zazulla

zazulla od MaJe_CzKa222

Dodane 23.09 o 21:09
Obserwuj
Sałatka z makaronem ryżowym, papryką i szynką Składniki: 150 g makaronu ryżowego (długie, białe nitki) 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 3 ogórki konserwowe 2 duże cebule 2 łyżki oleju 30 dag szynki lub kiełbasy szynkowej 1 łyżka curry (w proszku) 2 - 3 łyżki majonezu sól pieprz Makaron ryżowy przygotowuję według przepisu na opakowaniu (makaron umieszczam w garnku, zalewam wrzątkiem, przykrywam pokrywką i pozostawiam na 3 minuty, po czym odsączam i przelewam zimną wodą). Papryki myję, przekrawam, usuwam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Cebule obieram i drobno siekam. Szynkę i ogórki konserwowe kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej, podsmażam cebulę do zeszklenia, dodaję paprykę i smażę aż nieco zmięknie. Pozostawiam do ostudzenia. Do ugotowanego makaronu dodaję ostudzoną paprykę z cebulą, szynkę, ogórki konserwowe i majonez. Sałatkę doprawiam do smaku solą, pieprzem i curry. Dokładnie mieszam. Wstawiam na pół godziny do lodówki.

Sałatka z makaronem ryżowym, papryką i szynką Składniki:

150 g makaronu ryżowego (długie, białe nitki) 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 3 ogórki konserwowe 2 duże cebule 2 łyżki oleju 30 dag szynki lub kiełbasy szynkowej 1 łyżka curry (w proszku) 2 - 3 łyżki majonezu sól pieprz Makaron ryżowy przygotowuję według przepisu na opakowaniu (makaron umieszczam w garnku, zalewam wrzątkiem, przykrywam pokrywką i pozostawiam na 3 minuty, po czym odsączam i przelewam zimną wodą). Papryki myję, przekrawam, usuwam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Cebule obieram i drobno siekam. Szynkę i ogórki konserwowe kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej, podsmażam cebulę do zeszklenia, dodaję paprykę i smażę aż nieco zmięknie. Pozostawiam do ostudzenia. Do ugotowanego makaronu dodaję ostudzoną paprykę z cebulą, szynkę, ogórki konserwowe i majonez. Sałatkę doprawiam do smaku solą, pieprzem i curry. Dokładnie mieszam. Wstawiam na pół godziny do lodówki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: