Oceń i scharakteryzuj bohaterów "Świtezianki"


Więcej zszywek z tablicy

Sałatki

Sałatka z marynowanymi piec...
sałatka brokułowa Składniki...
Sałatka drobiowa z tzatziki...
Sałatka z kurczakiem i fetą...
UrszulaSzpyrkaDo

UrszulaSzpyrkaDo

Dodane 14.06 o 0:46
Obserwuj
Sałatka z marynowanymi pieczarkami i porem Sałatka z marynowanymi pieczarkami i porem śmiało może zastąpić zwykły obiad. Poza tym idealnie nadaje się do grilla 1 słoik marynowanych pieczarek (420g po odsączeniu z zalewy) 5 jajek (ok. 300g po ugotowaniu na twardo) 1 puszka kukurydzy (285g po odsączeniu) 1 duży por (ok. 120g) 3 duże ogórki kiszone (ok. 300g) pęczek koperku 2 łyżeczki musztardy (ok. 30g) 3 łyżki majonezu (ok. 100g) sól, pieprz do smaku Pieczarki i ogórki pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać. Por pokroić w plasterki. Przelać wrzątkiem, a następnie osuszyć. Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać musztardę i majonez. Wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i porem Sałatka

z marynowanymi pieczarkami i porem śmiało może zastąpić zwykły obiad. Poza tym idealnie nadaje się do grilla 1 słoik marynowanych pieczarek (420g po odsączeniu z zalewy) 5 jajek (ok. 300g po ugotowaniu na twardo) 1 puszka kukurydzy (285g po odsączeniu) 1 duży por (ok. 120g) 3 duże ogórki kiszone (ok. 300g) pęczek koperku 2 łyżeczki musztardy (ok. 30g) 3 łyżki majonezu (ok. 100g) sól, pieprz do smaku Pieczarki i ogórki pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać. Por pokroić w plasterki. Przelać wrzątkiem, a następnie osuszyć. Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać musztardę i majonez. Wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: