bettypasja

bettypasja

Dodane 30.04 o 0:19
Obserwuj
Sałatka z papają i grillowaną polędwiczką wieprzową

1 polędwiczka wieprzowa (o wadze około 400 gram)

mały ząbek czosnku

¼ papryczki chilli

oliwa

Sól, pieprz

Opakowanie sałaty rzymskiej

1 czerwona papryka

1 owoc papai

1 ogórek

Dressing:

½ szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy

2 łyżki oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

½ łyżeczki startego imbiru

½ papryczki chilli

Miód do smaku

 

W miseczce łączymy ze sobą sok z pomarańczy, oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir i posiekaną chilli. Mieszamy starannie aż wszystkie składniki się połączą a następnie doprawiamy sos miodem – do smaku, raz jeszcze mieszamy i odstawiamy.

Na półmisku układamy sałatę rzymską, pokrojonego w plasterki ogórka i papaję, a także pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.

Oczyszczoną z włókien, opłukaną i osuszoną polędwiczkę oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy odrobiną oliwy i nacieramy posiekanym czosnkiem i chilli. Polędwiczkę grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu po 4-6 minut z każdej strony. Mięso zdejmujemy z grilla i odstawiamy na 15 minut aby odpoczęło. Ostrym nożem kroimy m mięso na plasterki, układamy na  sałacie.

Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem i serwujemy, smacznego

Sałatka z papają i grillowaną polędwiczką wieprzową


1 polędwiczka wieprzowa (o wadze około 400 gram)

mały ząbek czosnku

¼ papryczki chilli

oliwa

Sól, pieprz

Opakowanie sałaty rzymskiej

1 czerwona papryka

1 owoc papai

1 ogórek

Dressing:

½ szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy

2 łyżki oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

½ łyżeczki startego imbiru

½ papryczki chilli

Miód do smaku



W miseczce łączymy ze sobą sok z pomarańczy, oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir i posiekaną chilli. Mieszamy starannie aż wszystkie składniki się połączą a następnie doprawiamy sos miodem – do smaku, raz jeszcze mieszamy i odstawiamy.

Na półmisku układamy sałatę rzymską, pokrojonego w plasterki ogórka i papaję, a także pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.

Oczyszczoną z włókien, opłukaną i osuszoną polędwiczkę oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy odrobiną oliwy i nacieramy posiekanym czosnkiem i chilli. Polędwiczkę grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu po 4-6 minut z każdej strony. Mięso zdejmujemy z grilla i odstawiamy na 15 minut aby odpoczęło. Ostrym nożem kroimy m mięso na plasterki, układamy na sałacie.

Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem i serwujemy, smacznego

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY