Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Szparagi z boczkiem i gorgo...
Fit placuszki twarogowe
Przepis na naleśniki inne n...
SAŁATKA Z SOCZEWICĄ I JAJKI...
lody sernikowo-malinowe 350...
   Ptasie mleczko najprosts...
Sernik na zimno na jogurtac...
Sernik "Miętowa Zebra&...

Więcej zszywek ze źródła

feed-me-better.blogspot.com

Proteinowe muffiny z truska... * Owsiane Batony Śniadaniowe * * Chlebek Dyniowy * Crumble z owocami w wersji ... SAŁATKA Z SOCZEWICĄ I JAJKI... Jajka po azjatycku

JAJKA P... Zdrowy chlebek SMAŻONY RYŻ Z KURCZAKIEM I ... Sałatka zmakaronem i kurcza...

SAŁATKA Z SOCZEWICĄ I JAJKIEM przepis na 2 porcje

120 g czarnej soczewicy 4-6 plasterków szynki parmeńskiej 2 jajka 200 g fasolki szparagowej 10 pomidorków cherry 1 łyżka oliwy 1 ząbek czosnku sól morska świeżo mielony pieprz dressing: 1,5 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka octu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka mleka świeżo mielony pieprz Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu (można ją wcześniej namoczyć przez noc, jednak nie jest to konieczne). Jajka gotujemy na twardo lub półtwardo (ja wkładam je do wrzącej wody i gotuję 7-8 minut). Fasolkę krótko gotujemy, a następnie odcedzamy i natychmiast schładzamy w lodowatej wodzie. Szynkę parmeńską rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez około 5-6 minut w 200 stopniach, aby otrzymać czipsy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy przekrojone na połówki pomidorki cherry. Smażymy je często mieszając przez 2 minuty, po tym czasie dodajemy posiekany ząbek czosnku i fasolkę, po kolejnych dwóch minutach ugotowaną soczewicę. Smażymy chwilę, aby wszystkie składniki były ciepłe. Przekładamy na talerze, posypujemy czipsami z szynki parmeńskiej i rozkładamy przekrojone na ćwiartki jajka. Polewamy dressingiem (wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki).

Zszywka przypięta także na tablicach:
dieta KUCHNIA kulinaria Przepisy +13 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: